Ελλάδα

Σχολικός σύμβουλος στην «τσιμπίδα» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Βρέθηκε με 400.000 ευρώ που προορίζονταν για σχολεία

Παράλληλα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος επεκτείνεται και στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία συμβούλου σχολικών επιτροπών στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να οικειοποιήθηκε 400.000 ευρώ.

Από τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία συμβούλου σχολικών επιτροπών σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος φέρεται να οικειοποιήθηκε το ποσό των 400.000 ευρώ.

Από την Αρχή διενεργήθηκε έλεγχος από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ο σύμβουλος σχολικών επιτροπών χειριζόταν εν λευκώ μεγάλα χρηματικά ποσά προμηθειών τα οποία προορίζονταν για τις ανάγκες σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, ένα μέρος των ποσών που διαχειριζόταν κατέληξε σε επενδύσεις ακινήτων στο όνομά του, σε αγορές αυτοκινήτων και σε τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο κατά τόπον εισαγγελέα με ενδείξεις για την τέλεση τριών κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων, που είναι υπεξαίρεση, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Στο μεταξύ, η Αρχή, υπό τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, στο πλαίσιο καταπολέμησης του μαύρου χρήματος επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα -ηλεκτρονικά και μη- μέσα που παρέχει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχή θα συνεργαστεί στενά και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, την Τρίτη (17.06.2025) πραγματοποιήθηκε μάλιστα μία συνάντηση με εκπροσώπους ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων και εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 44 λεπτά
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
5