Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ και video)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ και video)

Περίπου 700 Τούρκοι και Κούρδοι φοιτητές, καθώς και μέλη αριστερών οργανώσεων πργματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διαδηλωτές στην Τουρκία, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της οδού Ρηγίλλης.
 

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την τουρκική πρεσβεία, στην συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο, τους σταμάτησαν στην αρχή της Βασ. Γεωργίου Β’.

Πολλά ήταν τα πανό με συνθήματα στα ελληνικά, όπως «Αλληλεγγύη στον λαό της Τουρκίας», «Έλληνες και Τούρκοι, εργάτες ενωμένοι» και φώναζαν συνθήματα στην τουρκική γλώσσα, καλώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραιτηθεί. Ζήτησαν επίσης να θυροκολλήσουν ψήφισμα, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και κατήγγειλε το γεγονός που η Ελληνική Αστυνομία εμπόδισε την θυροκόλληση ψηφίσματος στην τουρκική πρεσβεία, από αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι οργανώσεων Τούρκων και Κούρδων μεταναστών.

Αντίστοιχη συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώθηκε και από το KKE, μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο στις 7 μ.μ. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν κι αυτοί προς την τουρκική πρεσβεία. Παρέμειναν για λίγο μπροστά από τις κλούβες που είχαν παραταχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και κατόπιν αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μια Τουρκάλα φοιτήτρια μίλησε στο Newsit για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη χώρα της.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Νέα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη – Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το γραφείο του Ερντογάν – Ζητούν την παραίτησή του

Νεκρός ένας διαδηλωτής στην Κωνσταντινούπολη – Ερντογάν προς το εξωτερικό: “Να κοιτάζετε την δουλειά σας”

Ταξιδιωτική οδηγία από το Βέλγιο για την Τουρκία

Ο Τούρκος Λουκάνικος και οι φίλοι του! – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε