Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς 9 χρόνια μετά την επίθεση στην κόρη της

Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς 9 χρόνια μετά την επίθεση στην κόρη της

Για το πώς είναι σήμερα η καθημερινότητα της Μυρτούς, εννέα χρόνια μετά τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στην Πάρο, μίλησε στο MEGA η μητέρα της και συγκλονίζει. Ήταν 22 Ιουλίου του 2012 όταν το 15χρονο τότε κοριτσάκι βιάστηκε και βρέθηκε ημίγυμνο, χτυπημένο και σε κώμα, σε παραλία του νησιού που έκανε διακοπές με την οικογένεια του. 

Η Μυρτώ σήμερα ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και κινείται με αναπηρικό καρότσι. Τη μνήμη της τραγικής εκείνης στιγμής επανέφερε μιλώντας στο MEGA η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, περιγράφοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Κάθε χρονιά, όταν φτάνει η μέρα που χτύπησε η Μυρτώ και αυξάνεται κατά ένα χρόνο αυτό βαραίνει μέσα μου» τονίζει η κ. Μαρία Κοτρώτσου.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, από τον περασμένο Νοέμβριο, η Μυρτώ δεν είναι καλά. «Δυστυχώς από τον Νοέμβριο κάποια πράγματα μάλλον χειροτέρεψαν παρά καλυτέρεψα. Έχει εμφανίσει πνευμονία και κάποια άλλα γυναικολογικά» αναφέρει με πόνο ψυχής.

Η μητέρα της Μυρτούς δεν κρύβει την ανησυχία της για τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. «Το πιο τραγικό είναι ότι κάποτε ευχόμουν να μην υπάρξει άλλη Μυρτώ και σήμερα ήδη έχουν υπάρξει μια Ζωή, μια Ελένη, μια Καρολάιν, μια Γαρυφαλλιά. Με τρομάζει ως μητέρα το αύριο» επισημαίνει.

Σε ότι αφορά στο αν η κοινωνία θα κάνει πράγματα μπροστά, είναι απαισιόδοξη. «Όχι νιώθω πως τα πράγματα  κάποια χρόνια πριν ήταν καλύτερα, είχαν κάτι να φοβούνται. Γιατί αυτοί έχουν δικαιώματα και οι νεκροί οι δολοφονημένοι δεν έχουν».

Η Μαρία Κοτρώτσου αναφέρεται και στους νόμους ,που επιτρέπουν όπως λέει να έχουμε τόσες γυναίκες θύματα. «Πρέπει να αλλάξουν τους νόμους, αλλάξτε τους νόμους, είναι επιτακτική ανάγκη, πρέπει να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές, πρέπει για ειδεχθή εγκλήματα τα ισόβια να είναι ισόβια».

Πριν από τέσσερα χρόνια το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε τον δράστη της επίθεσης σε ισόβια, ωστόσο η μητέρας της Μυρτούς τρέμει ακόμα στη σκέψη πως ο καταδικασμένος για την επίθεση στο παιδί της ίσως να κυκλοφορεί ελεύθερος σε μερικά χρόνια.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις