Ελλάδα

Σύγκρουση αεροσκαφών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το σενάριο άσκησης της πυροσβεστικής – Βίντεο από το εικονικό ατύχημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άσκηση ετοιμότητας με σενάριο που αφορούσε τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σχετικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, «στις 22 Νοεμβρίου 2023, αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, με αριθμό πτήσης Α3 9999 με πλήρωμα 2 ατόμων στον θάλαμο διακυβέρνησης, 4 ατόμων στον θάλαμο επιβατών και συνολικά 54 επιβάτες, απογειώθηκε από το Ηράκλειο με προορισμό την Lyon.

Στις 10:30 π.μ. τοπική, δηλώνει έκτακτη ανάγκη λόγω ισχυρών αναταράξεων κατά τη διάρκεια της πτήσης που προκάλεσαν 3 σοβαρούς τραυματισμούς. Επίσης, γίνεται αναφορά για έναν επιβάτη με απώλεια συνείδησης.

Ο ελεγκτής του Πύργου Ελέγχου εξουσιοδοτεί το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο Δυτικό Σύστημα.

Επί του τροχοδρόμου «Α», στο Δυτικό Σύστημα, βρίσκεται αεροσκάφος τύπου Airbus A319, της αεροπορικής εταιρείας Volotea, με αριθμό πτήσης V7 2023 που εκτελεί την προγραμματισμένη τακτική πτήση από την Αθήνα για την Σαντορίνη, με πλήρωμα 2 ατόμων στον θάλαμο διακυβέρνησης, 4 ατόμων στον θάλαμο επιβατών και συνολικά 30 επιβάτες.

Το αεροσκάφος της Volotea που έχει πάρει εξουσιοδότηση να αναχωρήσει από το διάδρομο συγκρούεται με το αεροσκάφος της AEGEAN κατά τη προσγείωσή του.

Από την πρόσκρουση, σημειώνονται τραυματισμοί και στα δύο αεροσκάφη των εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ ο κινητήρας υπ. αρ. 1 του αεροσκάφους της Volotea παίρνει φωτιά».
άσκηση ετοιμότητας ΔΑΑάσκηση ετοιμότητας ΔΑΑ

 

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εντάσσεται στις ασκήσεις, τις οποίες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει σε ετήσια βάση με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης του Αερολιμένα (ΣΑΚΑΑ), τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, την ανταπόκριση των συστημάτων, την εξοικείωση και εξάσκηση του προσωπικού στην αντιμετώπιση συμβάντων και, κυρίως, τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας για ανάλογες περιπτώσεις πραγματικών περιστατικών.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή για πρώτη φορά δύο αεροπορικών εταιρειών, της AEGEAN και της Volotea και δύο Φορέων Επίγειας Εξυπηρέτησης, Goldair Handling και Skyserv.

Στη φετινή άσκηση ετοιμότητας, εκτός των υπηρεσιών του ΔΑΑ, συμμετείχαν οι φορείς:

* AEGEAN

* Volotea

* Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας / Πύργος Ελέγχου Αεροδρομίου (ΠΕΑ)

* Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ)

* Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα (ΠΥΑ)

* Πυροσβεστικό Σώμα (Πυροσβεστικές ενισχύσεις όμορων υπηρεσιών – Κορωπί, Μαρκόπουλο,

Παλλήνη – προσωπικό από την 1η ΕΜΑΚ και 80 σπουδαστές από το Πυροσβεστικό Σώμα)

* Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθήνας (ΔΑΑΑ)

* Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (ΥΕΙΒΑ)

* Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)

* SkyServ Handling

* Goldair Handling

* Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η αναισθησιολόγος προμήθευε αναισθητικές ουσίες στην 56χρονη για να κάνει μέθη στους ασθενείς της
Πρόκειται για την αναισθησιολόγο με την οποία επικοινώνησε η γιατρός την ώρα που κατέρρεε ο Γιώργος Μαζωνάκης και ρώτησε αν η ουσία της προποφόλης έχει αντίδοτο
Γιώργος Μαζωνάκης
Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω του χάους στα αεροδρόμια της Ιταλίας – Παρακάμπτουν τον ιταλικό εναέριο χώρο αεροσκάφη από την Ελλάδα
Πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης δεδομένων έχει μειώσει έως και κατά 50% τη χωρητικότητα του ιταλικού εναέριου χώρου – Το φαινόμενο «ντόμινο» επηρεάζει τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις και το «Ελ. Βενιζέλος»
Επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 7
«Καπετάνιος στη θάλασσα και στη ζωή» - Η ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδινογιάννη για τον θάνατό του Γιώργου Βαρδινογιάννη
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Γιώργου Βαρδινογιάννη θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο
Γιώργος Μαζωνάκης
Παράνομος τζόγος στη Θεσσαλονίκη: Αποφάσιζαν τον νικητή και είχαν panic button για τους αστυνομικούς
Παράνομα καζίνο μέσα σε ίντερνετ καφέ, «τσιλιαδόροι», κρυφά κουμπιά πανικού και ειδικό λογισμικό που χειραγωγούσε τις αποδόσεις - 20 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ και πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τα κέρδη
Κύκλωμα απάτης με τζόγο σε Θεσσαλονίκη
Γιώργος Μαζωνάκης: Μιδαζολάμη, προποφόλη και φλουμαζενίλη – Οι 8 ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα του τραγουδιστή
Στο αίμα του τραγουδιστή βρέθηκαν ολανζαπίνη, αριπιπραζόλη, μιδαζολάμη, φλουμαζενίλη, λιδοκαΐνη, κοκαΐνη, βενζοϋλεκγονίνη και προποφόλη - «Δεν εντοπίσαμε αδρεναλίνη» αποκαλύπτει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Μαζωνάκη
Μαζωνάκης
11
Γρεβενά: Αναβλήθηκε η δίκη του ιερέα για ενδοοικογενειακή απειλή – Νοσηλεύεται αφού προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του
Η συνήγορος του ιερέα ζήτησε την αναβολή, επικαλούμενη τη νοσηλεία του μετά από απόπειρα αυτοκτονίας - Συνεχίζεται η έρευνα για εκδικητική πορνογραφία, έπειτα από καταγγελία 43χρονης
Ο κατηγορούμενος ιερέας από τα Γρεβενά