Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια [pics]

συλλαλητήριο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, σε εξέλιξη και η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Δείτε εικόνες από το σημείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά».

Click4more: Τεράστια ανταπόκριση στο Σύνταγμα – Λαοθάλασσα “για την Μακεδονία” – LIVE οι εξελίξεις

Στα Προπύλαια, μεταξύ άλλων έφθασαν μετά από προσυγκεντρώσεις τους, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (από την πλατεία Κάνιγγος) και ένα ισχυρό μπλοκ Αναρχικών (από την πλατεία Εξαρχείων).

Δείτε τις φωτογραφίες από την αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια για το συλλαλητήριο

συλλαλητήριο συλλαλητήριο

Κανονικά το συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου, κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, προσήλθε από το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης, για να διαδηλώσει ενάντια στη συμφωνία, ζητώντας «την απόσυρση της συμφωνίας καθώς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας. Όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει και συνεχίζει να το δείχνει, είπε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Εξέδρα έχει στηθεί από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, για τις κεντρικές ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών αναμένονται οι Κρις Σπύρου και η Αφροδίτη Μάνου.

Εξάλλου, ένταση, σημειώθηκε στις σκάλες πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όταν ορισμένα άτομα, ένας εκ των οποίων κρατούσε καδρόνι, πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο. Δεν σημειώθηκε -μέχρις στιγμής- προσαγωγή ενώ λίγο αργότερα επικράτησε ηρεμία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις