Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Η “λαοθάλασσα”… πνίγηκε στα χημικά!

συλλαλητήριο
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα.
Η αλόγιστη χρήση χημικών και τα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη είχαν ως αποτέλεσμα να διαλυθεί σταδιακά η συγκέντρωση.
Σοβαρός τραυματισμός φωτορεπόρτερ, επίθεση σε συνεργείο της ΕΡΤ και μαχαίρωμα… μετά φωτιάς στην Σόλωνος.
Όσα έγιναν στο συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, με φωτογραφίες και βίντεο.

Συλλαλητήριο ήταν… και πάει. Περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, 20.01.2019, είχαν απομείνει στην Ερμού κάποιοι “μπαχαλάκηδες” που συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με χημικά στις μολότοφ τους…

Click4more: Διαβάστε εδώ όλα όσα έγιναν στο Σύνταγμα μέσα από το live blogging του newsit.gr

Κάποιες ώρες νωρίτερα, η εικόνα στην “καρδιά” της πρωτεύουσας ήταν τελείως διαφορετική. Χιλιάδες κόσμου είχαν συρρεύσει στο Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες, συνθήματα και… παλμό για να διαδηλώσουν ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ δεν έλειψαν και πολλά πολιτικά πρόσωπα από την συγκέντρωση.

συλλαλητήριο συλλαλητήριο

Click4more: “Παρούσα” η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Σύνταγμα– video

Μια πραγματική “λαοθάλασσα” είχε κατακλύσει το Σύνταγμα, με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ωστόσο, να κάνει λόγο για παρουσία περίπου 60.000 διαδηλωτών στο συλλαλητήριο.

Ποια ήταν η εικόνα λίγη ώρα μετά; Αυτή:

συλλαλητήριο συλλαλητήριο

Click4more: “Σκ@τ@ στους φασίστες”! Συνθήματα στο Σύνταγμα

Τα… μπάχαλα στον Άγνωστο Στρατιώτη

Όλα ξεκίνησαν με ένταση, μπογιές και ξύλο μεταξύ διαδηλωτών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και αστυνομικών δυνάμεων κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη, έξω από την Βουλή, η οποία μετατράπηκε σε γενικευμένα επεισόδια, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δείτε τις εικόνες

Gepostet von NewsIt am Sonntag, 20. Januar 2019

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Gepostet von NewsIt am Sonntag, 20. Januar 2019

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι αστυνομικές Αρχές έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να “κατεβαίνουν” οι διαδηλωτές από το σημείο που βρίσκονταν προς το κάτω μέρος της πλατείας.

“Πόλεμος” για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Στον… χορό των επεισοδίων μπήκαν -με ανακοινώσεις- και οι “παίκτες” του πολιτικού σκηνικού, με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να κάνει παρέμβαση και να μιλά για προβοκάτσια.

Click4more: Ο Πέτρος Γαϊτάνος τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην συφγκέντρωη για τη Μακεδονία – video

Στην συνέχεια πήρε θέση και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έκανε λόγο για “ακραίους και χρυσαυγίτες που έκαναν τα επεισόδια”, ενώ με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μίλησε για οργανωμένες ομάδες ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα.

Χτύπησαν φωτορεπόρτερ, επιτέθηκαν και στο συνεργείο της ΕΡΤ!

Τα επεισόδια, πάντως, δεν περιορίστηκαν μεταξύ των “μπαχαλάκηδων” και τν αστυνομικών δυνάμεων. Η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ, Κωστή Νταντάμη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση και κατέληξε με το κεφάλι του καλυμμένο στο αίμα, έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως άγνωστοι του πήραν και τον εξοπλισμό. Όπως λέει ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ , αρχικά του επιτέθηκαν δύο με τρία άτομα, τα οποία στην συνέχεια έγιναν… όχλος. Του ζήτησαν την κάμερα, δεν την έδωσε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ κάποιοι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον προστατεύσουν.

Επίθεση έγινε και σε τηλεοπτικό συνεργείο της και τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που κάλυπτε τα γεγονότα, όπως καταγγέλλει η ΕΡΤ. «Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα.

Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση, η οποία αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Δείτε όσα είπε ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης στο βίντεο και την σοκαριστική φωτογραφία του newsit.gr

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή
Φωτογραφίες: newsit.gr / Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις