Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συλλαλητήριο – Μακεδονία: Ζωντανή εικόνα από το Σύνταγμα

Μαζεύεται ο κόσμος στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών. Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο.

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι για τις 14:00 το μεσημέρι, ωστόσο από το πρωί συγκεντρώνεται κόσμος στην “καρδιά” της Αθήνας.

Δείτε ζωντανή εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα “αντισυγκέντρωση” από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια, ενάντια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

συλλαλητήριο Μακεδονία

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία – Κλειστό μετρό, κλειστοί δρόμοι

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή την συγκέντρωση για την Μακεδονία.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής της αστυνομίας από το πρωί της Κυριακής στις 10:00 έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις με αφορμή το συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις