Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας [pics]

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας [pics]

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με αφετηρία την Ομόνοια, θέλοντας να διατρανώσει την αντίθεσή του στα περί “εξόδου από τα μνημόνια” και “επιστροφή στην κανονικότητα” για τα οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση, αλλά και για τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ.

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Χωρίς αναμονή οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΝΑΤΟ και ΕΕ» είναι το κεντρικό μήνυμα της συγκέντρωσης που αναγραφόταν στην εξέδρα των ομιλιών.

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι” πλασάρει παραμύθια” στον κόσμο όταν μιλάει για επιστροφή στην κανονικότητα και τέλος των μνημονίων, και ζητάει κατάργηση όλων των” αντεργατικών “νόμων των μνημονίων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ζητάει να μπει ένα τέλος στην εξαθλίωση του λαού και της εργατικής τάξης όπως υποστηρίζει.

Μετά τις ομιλίες στην Ομόνοια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Το πλαίσιο και τα αιτήματα που θέτει το ΠΑΜΕ

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

– Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

– Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

– Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

– Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

– Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία,στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

– Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

– Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις