Ελλάδα

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: “Κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας” λέει ο Μποτόπουλος!

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου ανακοινώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα από τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου που αφορά στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, μίλησε στο newsit.gr ο γνωστός συνταγματολόγος, Κώστας Μποτόπουλος.

Click4more: ΝΔ για συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί καθυστερημένα την πάγια θέση μας

Ο κ. Μποτόπουλος τονίζει ουσιαστικά ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου… γέρνει προς το όφελος της Εκκλησίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν κερδίζονται τα πιο ουσιώδη. Δηλαδή το ξεκαθάρισμα των ρόλων, αλλά και μια παρέμβαση στο ζήτημα των μισθών των κληρικών.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να μιλήσει για κίνητρα εντυπωσιασμού παρά ουσίας…

Όλα όσα αναφέρει ο Κώστας Μποτόπουλος στο newsit.gr για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

kwstas botopoulos ekklhsia

“Θεωρώ ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης, παρόλο που φαίνεται ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, στην ουσία είναι ετεροβαρής. Δηλαδή είναι μία συμφωνία πάρα πολύ προς όφελος της Εκκλησίας”, τονίζει αρχικά ο συνταγματολόγος.

[read4more]

Για να συνεχίσει: “Και στην ουσία δεν κερδίζονται αυτά που είναι τα βασικά στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, δηλαδή αφενός το ξεκαθάρισμα των κρατικών ρόλων. Ίσως αυτό γίνεται για να μην υπάρξει Συνταγματική Αναθεώρηση και αφετέρου ακόμα και στο σημαντικό ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, αναφέρεται ότι θα γίνεται με επιδότηση από το κράτος πάλι. Δηλαδή ουσιαστικά το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τον μισθό των κληρικών”.

Ο κ. Μποτόπουλος καταλήγει: “Επίσης δεν υπάρχουν πρόνοιες για το σημαντικό ζήτημα το οικονομικό. Δηλαδή αν θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ και τι φορολογική μεταχείριση θα έχει η Εκκλησία. Πράγματα τα οποία ανατίθενται σε μία νέα ανεξάρτητη αρχή, ενώ ήδη υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή. Στην καινούρια δε Αρχή, θα έχει βασικό ρόλο η ίδια η Εκκλησία.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η συμφωνία αυτή είναι περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού, παρά λύνει τα προβλήματα που είναι θεσμικά προβλήματα στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας: Ένα όσον αφορά στους ρόλους και ένα όσον αφορά στην λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία, στην οποία αυτός που ζητά να έχει ένα ρόλο είναι το κράτος και όχι η Εκκλησία”.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μποτόπουλος στο newsit.gr

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έκραξαν» Ελληνίδα influencer που έγινε viral: «Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να ανεβάζεις 20 βιντεάκια την μέρα;»
Μετά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, η influencer διέγραψε το βίντεο και στη συνέχεια δημοσίευσε ένα άλλο post ζητώντας συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από την φράση που είπε
Influencer
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν μιάμιση ώρα χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του αξέχαστου τραγουδιστή
«Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία, είναι ότι έγινε μια προσπάθεια να διαγραφούν όλα τα αρχεία των πελατών του συγκεκριμένου ιατρείου και έγινε και μια προσπάθεια καθαρισμού του χώρου», λέει ακόμη ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Γιώργος Μαζωνάκης
19
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Νέος κύκλος ερευνών μετά τον θάνατο του τραγουδιστή - Ο φορολογικός έλεγχος, τα ερωτήματα για τις κρίσιμες ώρες στην κλινική και οι κινήσεις του ΙΣΑ για τους δύο γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Η στιγμή που ταξί μεταφέρει τον Γιώργο Μαζωνάκη στην κλινική στο Κολωνάκι, λίγο πριν πεθάνει - Δείτε βίντεο
Ο ιδιοκτήτης του ταξί που εντοπίστηκε από τις αστυνομικές και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι μετέφερε τον γνωστό τραγουδιστή στις 13:55 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο Κολώνακι
Γιώργος Μαζωνάκης