Ελλάδα

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: “Κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας” λέει ο Μποτόπουλος!

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου ανακοινώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα από τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου που αφορά στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, μίλησε στο newsit.gr ο γνωστός συνταγματολόγος, Κώστας Μποτόπουλος.

Click4more: ΝΔ για συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί καθυστερημένα την πάγια θέση μας

Ο κ. Μποτόπουλος τονίζει ουσιαστικά ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου… γέρνει προς το όφελος της Εκκλησίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν κερδίζονται τα πιο ουσιώδη. Δηλαδή το ξεκαθάρισμα των ρόλων, αλλά και μια παρέμβαση στο ζήτημα των μισθών των κληρικών.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να μιλήσει για κίνητρα εντυπωσιασμού παρά ουσίας…

Όλα όσα αναφέρει ο Κώστας Μποτόπουλος στο newsit.gr για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

kwstas botopoulos ekklhsia

“Θεωρώ ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης, παρόλο που φαίνεται ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, στην ουσία είναι ετεροβαρής. Δηλαδή είναι μία συμφωνία πάρα πολύ προς όφελος της Εκκλησίας”, τονίζει αρχικά ο συνταγματολόγος.

[read4more]

Για να συνεχίσει: “Και στην ουσία δεν κερδίζονται αυτά που είναι τα βασικά στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, δηλαδή αφενός το ξεκαθάρισμα των κρατικών ρόλων. Ίσως αυτό γίνεται για να μην υπάρξει Συνταγματική Αναθεώρηση και αφετέρου ακόμα και στο σημαντικό ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, αναφέρεται ότι θα γίνεται με επιδότηση από το κράτος πάλι. Δηλαδή ουσιαστικά το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τον μισθό των κληρικών”.

Ο κ. Μποτόπουλος καταλήγει: “Επίσης δεν υπάρχουν πρόνοιες για το σημαντικό ζήτημα το οικονομικό. Δηλαδή αν θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ και τι φορολογική μεταχείριση θα έχει η Εκκλησία. Πράγματα τα οποία ανατίθενται σε μία νέα ανεξάρτητη αρχή, ενώ ήδη υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή. Στην καινούρια δε Αρχή, θα έχει βασικό ρόλο η ίδια η Εκκλησία.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η συμφωνία αυτή είναι περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού, παρά λύνει τα προβλήματα που είναι θεσμικά προβλήματα στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας: Ένα όσον αφορά στους ρόλους και ένα όσον αφορά στην λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία, στην οποία αυτός που ζητά να έχει ένα ρόλο είναι το κράτος και όχι η Εκκλησία”.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μποτόπουλος στο newsit.gr

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βάγια Νέστορα: Τα τρία «αποτυπώματα» που οδήγησαν στις συλλήψεις των δραστών – Το σπίτι «καβάτζα» και οι παρακολουθήσεις πριν το χτύπημα
Για την τρομοκρατική επίθεση έχουν συλληφθεί 2 άνδρες και μία γυναίκα, ενώ έγινε ακόμα μια προσαγωγή - Εκτιμάται πως υπάρχει και 2η ομάδα για τα άλλα χτυπήματα
Οι αστυνομία προσήγαγε ακόμα μια γυναίκα 37
Άργος: Η βαλλιστική θα δώσει απαντήσεις για τον τραυματισμό του 20χρονου από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, υποστηρίζουν ότι πυροβολήσαν για εκφοβισμό
Ανδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στο Άργος, μετά από άρνησή του να σταματήσει σε έλεγχο
Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα – Το ζευγάρι και το στοιχείο που τους πρόδωσε
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι της Βάγιας Νέστορα - Δείτε φωτογραφίες από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής - Η 26χρονη που συνελήφθη είχε καταφύγει στην Κρήτη για να κρυφτεί
Σε αυτή την πολυκατοικία συνελήφθη το ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη 75