Ελλάδα

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: “Κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας” λέει ο Μποτόπουλος!

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου ανακοινώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα από τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου που αφορά στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, μίλησε στο newsit.gr ο γνωστός συνταγματολόγος, Κώστας Μποτόπουλος.

Click4more: ΝΔ για συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί καθυστερημένα την πάγια θέση μας

Ο κ. Μποτόπουλος τονίζει ουσιαστικά ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου… γέρνει προς το όφελος της Εκκλησίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν κερδίζονται τα πιο ουσιώδη. Δηλαδή το ξεκαθάρισμα των ρόλων, αλλά και μια παρέμβαση στο ζήτημα των μισθών των κληρικών.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να μιλήσει για κίνητρα εντυπωσιασμού παρά ουσίας…

Όλα όσα αναφέρει ο Κώστας Μποτόπουλος στο newsit.gr για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

kwstas botopoulos ekklhsia

“Θεωρώ ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης, παρόλο που φαίνεται ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, στην ουσία είναι ετεροβαρής. Δηλαδή είναι μία συμφωνία πάρα πολύ προς όφελος της Εκκλησίας”, τονίζει αρχικά ο συνταγματολόγος.

[read4more]

Για να συνεχίσει: “Και στην ουσία δεν κερδίζονται αυτά που είναι τα βασικά στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, δηλαδή αφενός το ξεκαθάρισμα των κρατικών ρόλων. Ίσως αυτό γίνεται για να μην υπάρξει Συνταγματική Αναθεώρηση και αφετέρου ακόμα και στο σημαντικό ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, αναφέρεται ότι θα γίνεται με επιδότηση από το κράτος πάλι. Δηλαδή ουσιαστικά το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τον μισθό των κληρικών”.

Ο κ. Μποτόπουλος καταλήγει: “Επίσης δεν υπάρχουν πρόνοιες για το σημαντικό ζήτημα το οικονομικό. Δηλαδή αν θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ και τι φορολογική μεταχείριση θα έχει η Εκκλησία. Πράγματα τα οποία ανατίθενται σε μία νέα ανεξάρτητη αρχή, ενώ ήδη υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή. Στην καινούρια δε Αρχή, θα έχει βασικό ρόλο η ίδια η Εκκλησία.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η συμφωνία αυτή είναι περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού, παρά λύνει τα προβλήματα που είναι θεσμικά προβλήματα στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας: Ένα όσον αφορά στους ρόλους και ένα όσον αφορά στην λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία, στην οποία αυτός που ζητά να έχει ένα ρόλο είναι το κράτος και όχι η Εκκλησία”.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μποτόπουλος στο newsit.gr

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλάκιση 3 ετών στον 70χρονο που προκάλεσε φωτιά στο Καλοχώρι - «Μου έπεσε αναμμένο χαρτί, ήθελα να διώξω σφήκες»
Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε στο χωράφι του, καίγοντας αρχικά απορρίμματα και ξερά χόρτα, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δύο γειτονικές επαγγελματικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές
Φωτιά 5
Άργος: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τους δύο αστυνομικούς μετά τον θάνατο του 20χρονου – Στο «μικροσκόπιο» η βαλλιστική
Κρίσιμα τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης και τα νέα στοιχεία της έρευνας, ενώ η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί σοκ και έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα
Το σημείο που πυροβολήθηκε ο 20χρονος στο Άργος 9
Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε ο μισός εκτός του αεροπλάνου της Ryanair εν ώρα πτήσης - «Έβαλαν βαλίτσα στο παράθυρο και την ρούφηξε έξω»
«Ο σύζυγός μου έχει σοβαρά τραύματα, φοράει κολάρο, είναι σε σοκ και ακούει για αεροπλάνα και τρέμει» αποκαλύπτει η επιβάτιδα της πτήσης της Ryanair
Ryanair
Marfin: «Ισχνά στοιχεία» στη δικογραφία των τριών κατηγορουμένων βλέπουν οι δικηγόροι τους – Την Τρίτη σε βρετανικό δικαστήριο η 46χρονη για να εκδοθεί στην Ελλάδα
Η υπεράσπιση θεωρεί ότι πρέπει να εντοπιστεί και να κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση ο αποστολέας του email
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου των δικηγόρων 49