Ελλάδα

Σύμη: «Η 13χρονη ήταν η ηθική αυτουργός» λέει ο δικηγόρος του 15χρονου και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πατέρα της περί απειλών

«Έχω στην κατοχή μου μηνύματα της 13χρονης που αποκαλύπτουν ότι δεν είναι αμέτοχη», είπε ο δικηγόρος του 15χρονου

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του 13χρονου κοριτσιού στη Σύμη, το οποίο προσπάθησε να δηλητηριάσει τη μητέρα της με ποντικοφάρμακο, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της.

«Το ό,τι η πλευρά της 13χρονης λέει αυτά που λέει πως έχουν συμβεί, δεν σημαίνει και ότι είναι έτσι, κάθε άλλο», είπε ο δικηγόρος του 15χρονου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος μιλώντας την Κυριακή (16.02.2025) στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για το θρίλερ της απόπειρας δηλητηρίασης με ποντικοφάρμακο στη Σύμη.

«Όσα ακούγονται ότι ο 15χρονος ζήτησε από τη φίλη του να δολοφονήσει τη μητέρα της δεν είναι στην πραγματικότητα έτσι. Έχουν διογκωθεί και μάλιστα η 13χρονη ήταν η ηθική αυτουργός», λέει στη συνέχεια ο δικηγόρος του ανήλικου.

Για τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε ο 15χρονος στην 13χρονη «τέλειωσέ το», «κάνε το», και εκείνη απαντούσε «δεν αντέχω», ο κ. Γεωργακόπουλος είπε πως «επειδή μιλάμε για ανήλικους, θεωρώ ότι ίσως να χρειάζονται ειδική βοήθεια από παιδοψυχολόγους ή παιδοψυχιάτρους».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως «έχω και εγώ στην κατοχή μου άλλα μηνύματα από την 13χρονη», για την οποία υποστήριξε ότι «δεν είναι αμέτοχη» και αναρωτήθηκε πώς της μπήκε στο μυαλό να κάνει ό,τι έκανε.

Για τον ισχυρισμό του πατέρα της 13χρονης ότι ο 15χρονος τον έχει απειλήσει, λέει ότι το αντίθετο έχει γίνει, δηλαδή ότι ο γονέας επικοινώνησε με τον ανήλικο ζητώντας του επιτακτικά να διακόψει τη σχέση με την κόρη του.

Κλείνοντας, ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου είπε πως η πλευρά του ανήλικου επιφυλάσσεται να κάνει μήνυση για όσα διαρρέει η μεριά της 13χρονης.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς της 13χρονης υποστηρίζουν ότι ο 15χρονος είχε καταφέρει να κάνει την κόρη τους «πιόνι» του, ενώ καθώς έβλεπαν ότι δεν ήταν καλή επιρροή για το παιδί τους είχαν ζητήσει τόσο από την ίδια όσο και από τον 15χρονο να διακόψουν κάθε επικοινωνία.

Ωστόσο, ο 15χρονος μαζί με την 13χρονη αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με τον μαθητή να προσπαθεί να πείσει την 13χρονη να σκοτώσει την ίδια τη μητέρα της και άρχισαν να ανταλλάσσουν ανατριχιαστικά μηνύματα:

  • 15χρονος: Τελείωσες;
  • 13χρονη: Όχι, δεν μπορώ να το κάνω.
  • 15χρονος: Σήμερα το βράδυ πρέπει να τελειώνεις με τη μητέρα σου γιατί δεν μπορώ άλλο. Θέλω να μείνουμε μαζί.
  • 13χρονη: Εγώ τέτοια ευθύνη δεν μπορώ να την πάρω

Μια μέρα που ο πατέρας έλειπε για δουλειές στη Ρόδο, ο 15χρονος βρήκε την ευκαιρία και πήγε στο σπίτι της 13χρονης. Εκεί, τα παιδιά έφτιαξαν τσάι και πρόσφεραν στη μητέρα της 13χρονης τσάι και κέικ με ποντικοφάρμακο… 

Θορυβημένη η μητέρα από τα μηνύματα που είχε διαβάσει με τον σύζυγό της, πέταξε τα δηλητηριασμένα φαγητά στα σκουπίδια και απέφυγε τα χειρότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 8
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του