Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την βόμβα στου Ζωγράφου: Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την βόμβα στου Ζωγράφου: Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας

Αυστηρά μέτρα προστασίας και φύλαξης αστυνομικών στόχων αποφάσισε η ΕΛΑΣ μετά το πολεμικό κλίμα των τελευταίων ημερών.
Η βόμβα στου Ζωγράφου ήταν η αιτία που θορύβησε για τα καλά τους επιτελείς της ΕΛΑΣ.
Αναμορφώνονται τα σχέδια και ειδικά τα μέτρα φύλαξης κοντά σε αστυνομικά τμήματα.
Ενεργοποιούνται σε μεγάλο εύρος τα πληροφοριακά δίκτυα της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας,

Νέα και πιο αυστηρά μέτρα προστασίας και φύλαξης αστυνομικών στόχων, αποφασίστηκε να ληφθούν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από την ανεύρεση βόμβας γεμάτη με καρφιά οικοδομής, απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου, σε συνδυασμό με την πυρπόληση 7 αυτοκινήτων στο Κολωνάκι και μάλιστα κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Εξάρχεια, αλλά και το πολεμικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Αντιεξουσιαστικού χώρου, ετέθη επισταμένα στην σύσκεψη που είχαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο Υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Με δεδομένο το γεγονός πως οι «ομάδες» των Εξαρχείων έχουν αποκεντρώσει την δράση τους και χτυπούν σχεδόν κάθε βράδυ, ακόμα και στο πλέον καλά φυλασσόμενο σημείο τις Αθήνας, το Κολωνάκι και μάλιστα κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία, αναγκάζει τους Αστυνομικούς να αναμορφώσουν τα σχέδια τους και βέβαια να πάρουν επιπλέον μέτρα φύλαξης, κυρίως σε Αστυνομικά Τμήματα εκτός κέντρου των Αθηνών.

Click4more: Αυτή είναι η βόμβα στου Ζωγράφου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές του Μιχ. Χρυσοχοΐδη προς τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι να εντείνουν τις έρευνες τους για την σύλληψη εμπρηστών και ατόμων που προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, με φόντο τα Εξάρχεια, τις καταλήψεις, αλλά και την αναστάτωση στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα ενεργοποιούνται σε μεγάλο εύρος τα πληροφοριακά δίκτυα της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, ώστε να βρεθούν σε θέση ισχύος οι αστυνομικοί και να μπορούν να προλάβουν χτυπήματα στην περιφέρεια της Αττικής, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Βέβαια η βόμβα που βρέθηκε απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου, σαφώς και έχει προβληματίσει τους επιτελείς τις ΕΛ.ΑΣ καθώς θεωρείται επικίνδυνη και πλέον αναμένουν την ανάληψη ευθύνης, εάν αυτή υπάρξει, ώστε να δουν εάν έχουν να κάνουν με κάποια καινούργια οργάνωση, ή “γνώριμους” από το παρελθόν.

Ρεπορτάζ:  Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις