Ελλάδα

Συνάντησεις Μουμπάρακ με Παπούλια, Παπανδρέου

Αν και βρέθηκε για λίγες ώρες μόνο στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια αλλά και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Παλαιοί γνώριμοι οι δυο άνδρες από τη δεκαετία του ’80 όταν ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε με θερμότητα τον Αιγύπτιο ηγέτη, τονίζοντας πως «επιβεβαιώνετε, με την παρουσία σας, ακόμη μια φορά τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών μας».

Ο Κάρολος Παπούλιας, που συζήτησε με το Χ. Μουμπάρακ και το Μεσανατολικό πρόβλημα, εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «υπάρχουν ακόμη περιθώρια να διευρύνουμε τις επαφές μας στον οικονομικό, στον εμπορικό τομέα».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Αίγυπτο», είπε και σημείωσε πως οι ελληνικές επενδύσεις είναι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Από πλευράς του ο πρόεδρος Μουμπάρακ επεσήμανε πως οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις είναι πολύ παλαιές. «Υπάρχει μια συνεχής και πολύ παλαιά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε και σημείωσε ότι η Αλεξάνδρεια είναι ο μεγαλύτερος μάρτυρας γι’ αυτό. «Γιατί η Αλεξάνδρεια είχε πάρα πολλούς Έλληνες και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, και πολλοί από αυτούς πήραν την αιγυπτιακή υπηκοότητα», πρόσθεσε.

Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” έγινε η ημίωρη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός επέστρεφε από το ταξίδι του στη Βηρυτό ενώ ο κ. Μουμπάρακ αναχωρούσε για το Κάιρο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραντεβού για αποχαιρετιστήριο τραπέζι είχαν δώσει οι φίλοι του 17χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο
Ο 17χρονος που είχε επιτύχει την είσοδο του στη σχολή Εμποροπλοιάρχων στη Θεσσαλονίκη, ετοιμαζόταν για μόνιμη εγκατάσταση στην συμπρωτεύουσα
Ο 17χρονος Γιώργος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Το σκυλί ήταν γεμάτο λάσπες και σε κακή κατάσταση», λεει η 60χρονη που κατήγγειλε για κακοποίηση ζώου τον ηγούμενο της Μονής Σπηλαίου στα Καλάβρυτα
Όπως υποστηρίζει η ίδια, τόσο ο φύλακας όσο και ένας καλόγερος της μίλησαν άσχημα και της είπαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου:   EUROKINISSI
«Έπαθα σοκ, του φώναζα να μαζέψει τα χέρια του», λέει η 22χρονη που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση σε λεωφορείο
«Αυτός είχε μια σακούλα και έβαλε το χέρι του πάνω μου, εγώ και πάλι δεν έδωσα σημασία και μετά είδα ότι άνοιξε το χέρι του και με έπιασε στο μηρό» λέει στο newsit.gr η 22χρονη που δέχτηκε την σεξουαλική επίθεση
Λεωφορείο 3