Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε θετικό κλίμα προτάσεις επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ινστιτούτου Qi Culture Research Institute του Shandong University of Technology σε ακαδημαϊκό και επιστημονικό επίπεδο. Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε επίπεδο διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ της Φιλοσοφικής Σχολής με το Qi culture Research Base της επαρχίας Shandong.
Έγιναν οι προκαταρκτικές συζητήσεις για τη διοργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Shandong University of Technology της Κίνας με αντικείμενα τα οποία καλλιεργεί η Φιλοσοφική Σχολή και έχουν σχέση με την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα και την αντίστοιχη περίοδο της κινεζικής αρχαιότητας. Ως θέμα του πρώτου συνεδρίου προτείνεται «Η Ακαδημία του Πλάτωνα και η Ακαδημία Jixia – Συγκριτική μελέτη του ελληνικού και κινεζικού πολιτισμού τον 4ο αιώνα π.Χ.».
Και οι δύο πλευρές ήταν θετικές στην προοπτική αυτής της συνεργασίας και αποφασίστηκε να ενημερωθούν οι Πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων και να κινηθούν αμέσως μετά την επιστροφή του Καθηγητή Wang στην Κίνα, οι διαδικασίες σύναψης συμφώνων συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Τέλος, ο Καθηγητής Wang Zhimin προσκάλεσε τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να γίνει εταίρος του Collaborative Innovation Qi Culture Research Base της επαρχίας Shandong.
