Ελλάδα

Σύννεφα στις σχέσεις υπ. Παιδείας και Εκκλησίας για τα σχολικά βιβλία

Την αντίδραση της υπ. Παιδείας προκάλεσε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να προχωρήσει στην σύσταση επιτροπής η οποία θα ελέγξει τα σχολεία των θρησκευτικών και της λογοτεχνίας στα σχολεία.

“Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο”, απάντησε η κα Διαμαντοπούλου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Ιεραρχίας.

Η Ιερα Σύνοδος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας οτι υπάρχουν ενδείξεις αποχριστιανοποίησης στα σχολικά εγχειρίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα