Ελλάδα

Συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα!

Ξημέρωσε πλεον Μ.Σάββατο και η μαγειρίτσα είναι το απόλυτο έδεσμα για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Είναι φαγητό βαρύ, το τρώμε και μετά τα μεσάνυχτα αλλά είναι ένα πιάτο που πολλοι περιμένουν να γευτούν έναν ολόκληρο χρόνο!

Ο τρόπος παρασκευής της δεν είναι καθόλου δύσκολος. Αυτό που πρέπει να προσεξετε είναι το αυγολέμονο αλλά και να βάλετε σε αυτό μπόλικο λεμόνι!

ΥΛΙΚΑ:

1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
2 μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνιθο
3 κ.σούπας ρύζι γλασέ
1/2 cup λάδι
2 αυγά
λεμόνι χυμό
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένω και βράζω την συκωταριά αργά. Στη συνέχεια την κόβω σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω ελαφρά την συκωταριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Σβήνω με λίγο λευκό κρασί και το υπόλοιπο το προσθέτω νερό μέχρι να καλύψει τα συκωτάκια. ‘Οχι όμως παραπάνω νερό γιατι θα βγάλουν και τα μαρούλια.
Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά).
Ρίχνω και τα μαρούλια και αφήνω να βράσει τουλάχιστον μια ώρα.

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα για αρκετή ώρα. Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.
Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερή παραμονή και Χριστούγεννα με μπόρες - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση
Μάλιστα τα προγνωστικά δείχνουν ακόμη και χιόνια για την Πρωτοχρονιά, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στην Αττική και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς
καιρός