Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία – ΥΠΕΞ: Εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία – ΥΠΕΞ: Εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας
Φωτογραφία Reuters

Τη θλίψη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τη συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air στην Ινδονησία, κοντά στην Τζακάρτα, με ανάρτησή του στο twitter. «Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για την τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους της Sriwijaya Air κοντά στην Τζακάρτα», αναφέρει.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν οικείους τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνησή της Ινδονησίας» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στo Twitter.

 

 

Τραγωδία με την πτήση της Sriwijaya Air

Aνοιχτά της Τζακάρτα, στην αποκαλούμενη περιοχή «των χιλίων νησιών», φέρεται να κατέπεσε το Σάββατο (9/1) το Boeing 737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air, με τις υπηρεσίες διάσωσης της Ινδονησίας στέλνουν πλοία στην περιοχή. 

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 62 άνθρωποι (50 επιβάτες-μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά- και 12 μέλη του πληρώματος), σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Κάρια. 

Click4more: Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Οι πρώτες εικόνες της τραγωδίας (pics, vid)

Το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας). Η υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».

Λίγο μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ βίντεο και φωτογραφίες αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα social media δείχνοντας πολίτες να κρατούν συντρίμμια που, όπως έλεγαν, ανήκουν στο Boeing 737-500.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις