Τρίτη, 25 Ιουν.
27oC Αθήνα

Σύβοτα: Η λίστα με τις παραλίες της Ελλάδας που θυμίζουν Καραϊβική

Σύβοτα: Η λίστα με τις παραλίες της Ελλάδας που θυμίζουν Καραϊβική

Σύβοτα, οι ελληνικές παραλίες που μοιάζουν με την Καραϊβική. Αυτός ο τίτλος είναι ένας μόνος από τους πολλούς που πάνω στον ενθουσιασμό τους αποδίδουν στα Σύβοτα, Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες.

Κάποιοι άλλοι αποκαλούν το παραμυθένιο αυτό μέρος: «Ριβιέρα της Ηπείρου». Τα Σύβοτα, στη Θεσπρωτία, έχουν φόντο τα ψηλά βουνά της Ηπείρου και το μεγάλο τους ατού είναι οι δαντελωτές ακτές τους στο Ιόνιο πέλαγος.

Το γεγονός πως γι’ αυτό το εξωτικό τοπίο, οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια κάνει σταθερά τα Σύβοτα να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους νέους εραστές.

Τα Σύβοτα είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Εδώ έλαβε χώρα η μάχη Κορινθίων και Θεσπρωτών εναντίον των Κερκυραίων. Η ναυμαχία έγινε κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου το 433 π.Χ.

Στην περίοδο της τουρκοκρατίας η περιοχή άλλαξε προσωρινά όνομα και ονομάστηκε Μούρτος από το όνομα του προκρίτου, ο οποίος λαφυραγωγούσε τα διερχόμενα εμπορικά πλοία. Το όνομα αυτό διατηρήθηκε ως το 1959, όταν και επανήλθε η παλαιά ονομασία.

Επίκεντρο στα Σύβοτα είναι το πολύ γραφικό λιµανάκι που τα περιβάλλει με σήμα κατατεθέν την πλακόστρωτη προκυμαία του. Σε αυτή την προκυμαία, όσο απολαμβάνετε εκλεκτά φαγητά, ποτά, ή γλυκά στα «τραπεζάκια έξω» θα έχετε την αίσθηση πως βρίσκεστε σε πίνακα ζωγραφικής.

Στην ουσία, όλος ο παραθαλάσσιος οικισμός είναι χτισμένος μέσα σε έναν κλειστό κόλπο. Σημειώστε πως η μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει μικρά σκάφη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις