Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα… καλά μαντάτα Μαγιορκίνη για την Αττική δείχνουν την κρισιμότητα στην Θεσσαλονίκη (video)

παραλία Θεσσαλονίκης Αττική
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ερωτηθείς στην ενημέρωση στο υπουργείο υγείας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, για το αν η Αττική ακολουθεί παρόμοια πορεία με αυτή της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα κάθως τα μέτρα άρχισα να εφαρμόζονται μόλις σήμερα στην Αττική».

Η αύξηση 30% των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αττική «δεν είναι πολύ για την Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επ. καθηγητής, τονίζοντας ότι « στη Θεσσαλονίκη είδαμε διπλασιασμό και τριπλασιασμό των νέων μολύνσεων. Η Αττική φαίνεται να είναι πιο σταθερή. Όμως από την άλλη, βλέπουμε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη – με 5 φορές μεγαλύτερη διασπορά από ότι στην Αθήνα – οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

Click4more: Κορονοϊός: Σοκ! Τριψήφια νούμερα κρουσμάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα

Σε ερώτηση που αφορούσε τα τεστ, ο Γ Μαγιορκίνης είπε ότι δεν είναι πανάκεια ενώ σε παρέμβαση του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαβεβαίωση ότι «ουδέποτε ετέθη θέμα επάρκειας των τεστ καθώς όσοι χρειάζονται τα τεστ μπορούν να τα κάνουν».

Στη συνέχεια ο κύριος Μαγιορκίνης ανέφερε ότι και στο Βέλγιο που γίνονται πολλά τεστ «η χώρα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα» και τόνισε ότι το τεστ ποτέ δεν είναι αρκετό. «Το ότι κάνω το τεστ δεν σημαίνει ότι είμαι ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σήμερα έγιναν στη χώρα περίπου 23.000 τεστ. Μάλιστα επισήμανε ότι τα γρήγορα τεστ «θα αυξηθούν μέρα με την ημέρα».

Ωστόσο τόνισε ότι το τεστ «δεν θα δώσει τη λύση όπως δεν την έδωσε πουθενά στον κόσμο» όπως είπε και αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη που είναι πολύ πιο σημαντική από τα πολλά τεστ.

Δείτε όλα όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις