Ελλάδα

Τα μάτια στον ουρανό! Έρχονται οι Ωριωνίδες!

Βροχή από πεφταστέρια θα είναι ορατή και από την Ελλάδα στις 21 και 22 Οκτωβρίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για τις Ωριωνίδες, με μέσης ένταση βροχή διαττόντων, που παρατηρείται κάθε χρόνο από τις αρχές Οκτωβρίου και διαρκεί ένα μήνα.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τα χαράματα της Τετάρτης και καιρού επιτρέποντος, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το φαινόμενο, επειδή η Σελήνη δεν είναι φωτεινή.

Οι Ωριωνίδες, φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από τα υλικά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Δεκάδες μετέωρα, συνήθως 20 έως 25 ανά ώρα, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50, εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Άνεμοι έως 4 μποφόρ στην Αττική, έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία στη χώρα – Πού θα ρίξει καταιγίδες
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και κατά τόπους δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ
καιρός