Ελλάδα

Τα … πετροδολάρια σώζουν τη Μύκονο

«Η Μύκονος δεν έχει βιώσει τόσο έντονα την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει πτώση από το 2008, οι πωλήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ» αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Τάιμς», όσον αφορά την αγορά ακινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικούς μεσίτες, καθώς και λόγω της απήχησης που έχει το νησί στο διεθνές jet set.

Σε εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας προβάλλεται, μεταξύ άλλων, μία παραδοσιακή βίλα 5.000 τετραγωνικών μέτρων, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, η οποία πωλείται έναντι 2,9 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, «οι όποιες απώλειες έχουν ισοφαριστεί από την εμφάνιση νέων αγοραστών από τη Μέση Ανατολή, κυρίως από την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο».

Τέλος, τονίζεται ότι «οι Ευρωπαίοι αγοραστές συνήθως έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ αρκετοί είναι και οι Αμερικανοί, πολλοί ελληνικής καταγωγής» και «στόχος των αγοραστών είναι τόσο η απόκτηση κατοικίας διακοπών στη Μύκονο, όσο και η εκμετάλλευση (των ακινήτων), διότι η αγορά για ενοικιαζόμενες κατοικίες στο νησί είναι μεγάλη και επικερδής».

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Όχι ακόμα φθινοπωρινός με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα
Ζέστη στην Αθήνα
«Είχα έξοδα, πάσχω από αυτοάνοσο και ο γιος μου σπουδάζει στην Κρήτη» είπε η 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη στη Βοιωτία
Πώς οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν την απάτη - Κρίσιμη η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης, επιφυλακτικές οι αρχές αν η 91χρονη πέθανε από φυσικά αίτια
Ο λάκκος που έθαψε την μητέρα της και η στιγμή της σύλληψης της 62χρονης στη Βοιωτία
10