Ελλάδα

Ταξίδι στην Ιστορία μέσα από πέντε εμβληματικά κάστρα της Ελλάδας

Ταξιδεύοντας σ’ όλα σχεδόν τα μήκη και τα πλάτη της χώρας θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις πανέμορφα κάστρα της Ελλάδας, τα οποία στο μακρινό παρελθόν αποτελούσαν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια των πόλεων.

Άλλοτε διατηρημένα σε πολύ κατάσταση κι άλλες φορές διασωθέντα μόνο ως ερείπια, όλα τα κάστρα που θα συναντήσεις έχουν να σου διηγηθούν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε πέντε από τα πιο εμβληματικά κάστρα, που θα δεις στην Ελλάδα.

Παλαμήδι, Αργολίδα: Κινούμενος στην ανατολική μεριά του Ναυπλίου σε απόσταση λιγότερη των τριών χιλιομέτρων από την καρδιά της πόλης θα συναντήσεις το φρούριο του Παλαμηδίου.

Χτισμένο πάνω σε ένα λόφο με ύψος που ξεπερνά τα 200 μέτρα, το Παλαμήδι παίρνει το όνομα του από τον αδικοχαμένο ήρωα του πολέμου της Τροίας, ο οποίος είχε ως πατέρα του το Ναύπλιο.

Η κατασκευή του χρονολογείται στα τέλη του 17ου αιώνα, με πρωτεργάτες τους Βενετούς, με το χτίσιμο του να ολοκληρώνεται στις αρχές του επόμενου αιώνα.

Οχτώ στον αριθμό προμαχώνες συνθέτουν το τελικό σχέδιο του κάστρου, οι οποίοι και χρησιμοποιήθηκαν είτε για αμυντικούς είτε για επιθετικούς σκοπούς. Εκτός όμως από την οχυρωματική του λειτουργία, το Παλαμήδι βρίσκεται να εξυπηρετεί κι ως φυλακή, με ένα πλήθος κρατουμένων να φυλακίζεται στις εγκαταστάσεις του.

Ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βρέθηκε μάλιστα εκεί κατηγορούμενος ως προδότης το έτος 1833.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Καμπανάκι» Παπαστεργίου για social media: Τα παιδιά μας κινδυνεύουν – Έρχονται απαγορεύσεις και περιορισμοί ανάλογα με την ηλικία
«Κινηθήκαμε με τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Δανία προκειμένου η Ευρώπη συνολικά να νομοθετήσει ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Κινητό με εφαρμογές των social media 22
«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο – Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά
Ο σμήναρχος μάλιστα, φέρεται να είπε στις αρχές ότι πήγαινε μεταμφιεσμένος στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει αναλήψεις χρημάτων, τα οποία του έστελνε ο Κινέζος πράκτορας
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία