Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ταξίδι στην Ιστορία μέσα από πέντε εμβληματικά κάστρα της Ελλάδας

Ταξίδι στην Ιστορία μέσα από πέντε εμβληματικά κάστρα της Ελλάδας

Ταξιδεύοντας σ’ όλα σχεδόν τα μήκη και τα πλάτη της χώρας θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις πανέμορφα κάστρα της Ελλάδας, τα οποία στο μακρινό παρελθόν αποτελούσαν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια των πόλεων.

Άλλοτε διατηρημένα σε πολύ κατάσταση κι άλλες φορές διασωθέντα μόνο ως ερείπια, όλα τα κάστρα που θα συναντήσεις έχουν να σου διηγηθούν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε πέντε από τα πιο εμβληματικά κάστρα, που θα δεις στην Ελλάδα.

Παλαμήδι, Αργολίδα: Κινούμενος στην ανατολική μεριά του Ναυπλίου σε απόσταση λιγότερη των τριών χιλιομέτρων από την καρδιά της πόλης θα συναντήσεις το φρούριο του Παλαμηδίου.

Χτισμένο πάνω σε ένα λόφο με ύψος που ξεπερνά τα 200 μέτρα, το Παλαμήδι παίρνει το όνομα του από τον αδικοχαμένο ήρωα του πολέμου της Τροίας, ο οποίος είχε ως πατέρα του το Ναύπλιο.

Η κατασκευή του χρονολογείται στα τέλη του 17ου αιώνα, με πρωτεργάτες τους Βενετούς, με το χτίσιμο του να ολοκληρώνεται στις αρχές του επόμενου αιώνα.

Οχτώ στον αριθμό προμαχώνες συνθέτουν το τελικό σχέδιο του κάστρου, οι οποίοι και χρησιμοποιήθηκαν είτε για αμυντικούς είτε για επιθετικούς σκοπούς. Εκτός όμως από την οχυρωματική του λειτουργία, το Παλαμήδι βρίσκεται να εξυπηρετεί κι ως φυλακή, με ένα πλήθος κρατουμένων να φυλακίζεται στις εγκαταστάσεις του.

Ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βρέθηκε μάλιστα εκεί κατηγορούμενος ως προδότης το έτος 1833.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις