Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ταξίδι στην Καβάλα: 8+1 στάσεις στην πιο όμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ελλάδας

Ταξίδι στην Καβάλα: 8+1 στάσεις στην πιο όμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ελλάδας

Ταξίδι στην Καβάλα σημαίνει ιστορία, πολιτισμός, πολλά αξιοθέατα και όμορφες θάλασσες.

Η Καβάλα, η πιο όμορφη ίσως παραλιακή πόλη της Βορειανατολικής Ελλάδας πατάει με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση και αποκαλύπτει τα δώρα της στους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Τα 650 χιλιόμετρα απόστασης από την πρωτεύουσα, αποζημιώνουν τον επισκέπτη αν ο τελευταίος έχει αρκετές μέρες στη διάθεση του.

Η παλιά πόλη της Καβάλας όπως «ξεδιπλώνεται» στην περιοχή της Παναγιάς, αποκαλύπτει βήμα-βήμα τα 2.500 χρόνια ιστορίας αυτού του τόπου, δημιουργώντας την αίσθηση πως κάποιος κινείται σε ταινία εποχής.

Πλακόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα αρχοντικά σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια συνθέτουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό που γρήγορα οδηγεί στο κάστρο στην κορυφή του λόφου.

Το οποίο κάστρο, πέρασε στην κατοχή Λομβαρδών, Φράγκων, Βυζαντινών και Οθωμανών. Η ανάβαση ως εδώ χαρίζει υπέροχη θέα προς το Βόρειο Αιγαίο.

Το Ιμαρέτ είναι το στολίδι της πόλης, ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό μνημείο, καταπληκτικά ανακαινισμένο. Χτίστηκε το 1817 και ήταν δώρο του Μεχμέτ Αλή Πασά, (ιδρυτή της τελευταίας Αιγυπτιακής Δυναστείας και αντιβασιλιά της Αιγύπτου), στην πόλη στην οποία γεννήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις