Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ταλαιπωρία για τους 851 επιβάτες του ”Διονύσιος Σολωμός” – Ακυρώθηκε δρομολόγιο επειδή δεν διέθετε πιστοποιητικά ασφαλείας

Ταλαιπωρία για τους 851 επιβάτες του ”Διονύσιος Σολωμός” – Ακυρώθηκε δρομολόγιο επειδή δεν διέθετε πιστοποιητικά ασφαλείας

Τεράστια ταλαιπωρία περίμενε τους 851 επιβάτες του πλοίου ”Διονύσιος Σολωμός” το οποίο θα εκτελούσε σήμερα το δρομολόγιο Κύθνος – Σέριφος – Κίμωλος – Μήλος. Ωστόσο έμεινε αγκυροβολημένο στο λιμάνι, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά. 

Το πλοίο ήταν να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 7:05 το πρωί, όμως το δρομολόγιο έμεινε ανεκτέλεστο λόγω ”μη περάτωσης εργασιών επιθεώρησής του και εφοδιασμού του με προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας – ασφάλειας” όπως αναφέρουν χαρακηριστικά οι Λιμενικές Αρχές.

Κάποιοι από τους επιβάτες προωθήθηκαν με άλλα πρωϊνά πλοία προς Μήλο,Κύθνο, Σέριφο, Κίμωλο και Σίφνο ενώ οι εναπομείναντες υπέστησαν ακόμα περισσότερη ταλαιπωρία αφού περίμεναν μέχρι το μεσημέρι ώστε να φύγουν με το πλοίο «Φαιστός Παλάς», που παρεκκλίνοντας του προορισμού του για το Ηράκλειο της Κρήτης τους μετέφερε στην Μήλο.

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας “zante ferries”, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέδωσαν επίσης την καθυστέρηση στην περάτωση των προγραμματισμένων εργασιών του πλοίου, στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της ΝΕΖ στο Πέραμα την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουλίου ζητώντας νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά και στον καύσωνα που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα τα συνεργεία να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε