Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ted Leonsis: Ο ελληνοαμερικανός αυτοδημιούργητος κροίσος που θέλει να κατακτήσει το NBA

Ted Leonsis: Ο ελληνοαμερικανός αυτοδημιούργητος κροίσος που θέλει να κατακτήσει το NBA

Ted Leonsis. O άνθρωπος που προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του Μαρέβα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ του NBA ανάμεσα στην ομάδα που του ανήκει, τους Washington Wizards και τους Boston Celtics. Είναι ο άνθρωπος που κατέκτησε τις ΗΠΑ ειδικά στον χώρο της τεχνολογίας και έχει γράψει ιστορία με τα επιτεύγματά του.

Ο Ted Leonsis είναι ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς μας στις ΗΠΑ. Μένει στην Ουάσινγκτον και στόχος του είναι να κατακτήσει το NBA αφού είναι από τους βασικούς μετόχους των Washington Wizards. Έχει ήδη κατακτήσει πολλές κορυφές αφού το παιδί του σερβιτόρου και της γραμματέως από το Μπρούκλιν με τον παππού του εργάτη σε μύλους δεν έγινε υπεύθυνος σε μανάβικο όπως ονειρευόταν ο πατέρας του αλλά ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου στο Μπρούκλιν το 1957 και μεγάλωσε στην Μασαχουσέτη. Παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών από φτωχή οικογένεια, με πατέρα σερβιτόρο και μητέρα γραμματέα, ο Ted Leonsis είναι αυτοδημιούργητος. Είναι ο πρώτος από την οικογένειά του που τελείωσε το Πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν και ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και τους υπολογιστές.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από το περίφημο περιοδικό τεχνολογίας LIST, και ένας άνθρωπος με πραγματικό άγγιγμα του Μίδα με ότι καταπιανόταν. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού εκδόθηκε το 1982 και ήταν μεγάλη επιτυχία. Δυο χρόνια αργότερα το πουλούσε στην Thomson Reuters για 40 εκατομμύρια δολάρια με καθαρό κέρδος για τον ίδιο 20 εκατομμύρια δολάρια.

Στα 26 του επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα γεγονός που σημάδεψε την ζωή του αφού βγήκε ζωντανός από τα ερείπια και από τότε αποφάσισε να βάζει στόχους και να τους κατακτά αμέσως.

Στα 35 του έγινε ιδιοκτήτης της εταιρείας Redgate Communications Corp., στον χώρο του μάρκετινγκ την οποία στην συνέχεια εξαγόρασε ο γίγαντας του ίντερνετ American Online AOL το 1993.

Click4More Σε αγώνα NBA ο Κυριάκος και η Μαρέβα – Ήταν καλεσμένοι του ελληνοαμερικανού ιδιοκτήτη των Wizards, Ted Leonsis με την απίστευτη ιστορία

Ο Ted Leonsis έγινε πρόεδρος της AOL έως το 2006 και παραμένει επίτιμος Πρόεδρος. Επί των ημερών του η AOL αύξησε τους συνδρομητές της από 800.000 σε 8 εκατομμύρια.

Ήταν δήμαρχος της πόλης Όρχιντ στην Φλόριντα. Έχει γράψει 4 βιβλία και έχει στην ιδιοκτησία του έξι περιοδικά για τεχνολογία και η υπογραφή του υπάρχει σε πολλά online παιχνίδια. Πολυπράγμων ο Ted Leonsis έκανε την παραγωγή το 2007 στο ντοκιμαντέρ «Nanking», που κέρδισε και το πρώτο βραβείο στο περίφημο φεστιβάλ Sundance.

Πριν ασχοληθεί με το επαγγελματικό μπάσκετ, ο ελληνοαμερικανός Ted Leonsis είχε μια ομάδα χόκεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ετήσιο καθαρό του εισόδημα φτάνει το ένα δις δολάρια. Επίσης είναι γνωστός για τις φιλανθρωπίες του.

Είναι παντρεμένος από το 1987 με την Lynn Leonsis και έχουν έναν γιο και μια κόρη. Λατρεύει τα σπορ και την μουσική με κλασικά γούστα όπως Jimi Hendrix, The Rolling Stones και Elvis Presley.

Μεταξύ των ακινήτων που διαθέτει είναι μια έπαυλη στο Μέριλαντ στην οποία αγόρασε αντί 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συγκεκριμένη έπαυλη ανήκε κάποτε στον Τζόζεφ Κένεντι και κάποτε ήταν το εξοχικό του Φράνκλιν Ρούσβελτ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις