Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τέλειωσε η καραντίνα, «τσίμπησε» η κίνηση

Τέλειωσε η καραντίνα, «τσίμπησε» η κίνηση
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος. Η καραντίνα έφυγε, η κίνηση σιγά σιγά και… δειλά – δειλά, επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας.

Χθες (04.05.2020), πρώτη μέρα της… εξόδου από την καραντίνα και τις πρώτες ώρες της «ελευθερίας» η κίνηση στους δρόμους δεν ήταν τόση όση θα περίμενε κανείς.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Click4more Παπαθανάσης: Συζητάμε να ανοίξουν νωρίτερα εστίαση, εμπορικά κέντρα και εσωτερικοί χώροι

Όσοι δεν εργάζονται στα καταστήματα που άνοιξαν μετά το υποχρεωτικό λουκέτο και μπορούν να πάνε σε αυτά για τα πρώτα μετά την καραντίνα ψώνια ή για να… κουρευτούν φαίνεται πως επιλέγουν το αυτοκίνητό τους για να μετακινηθούν.

Η σύσταση άλλωστε είναι όσοι μπορούν να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς.

Βάλτε σε αυτούς που μετακινούνται τόσο εκείνους που δουλεύουν αλλά κι εκείνους που μπορούν να πάνε όπου θέλουν, ό,τι ώρα θέλουν αφού έληξε η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά κι εκείνους που την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων τήρησαν… στάση αναμονής, ιδού το «κοκτέιλ» κίνησης.

Εντάξει κίνηση με την έννοια του… όρου προ καραντίνας δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν σημεία στην Αθήνα και στα προάστιά της που οι δρόμοι δεν είναι άδειοι.

Ο χάρτης της Google που δείχνει την κίνηση σήμερα έχει αρκετά «κόκκινα» σημεία, που σημαίνει ότι η κίνηση είναι αυξημένη.

Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις