Ελλάδα

Τέμπη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας – Πλάνα από το drone της πυροσβεστικής

Μια πτήση πάνω από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη που καταγράφει καρέ καρέ τις εικόνες της τεράστιας καταστροφής.

Σοκ προκαλούν οι νέες εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1 καταγράφονται οι πρώτες στιγμές μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη από το drone της πυροσβεστικής.

Μια πτήση πάνω από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη που καταγράφει καρέ καρέ τις εικόνες της τεράστιας καταστροφής.

Εικόνες που σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρίσκονται στα χέρια των δικαστικών αρχών, αλλά και των πραγματογνωμόνων των οικογενειών και οδήγησαν σε μια πρώτη προσέγγιση για το τι συνέβη εκείνη την φρικτή νύχτα.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα οι δυο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ τα βαγόνια της επιβατικής έχουν τσακίσει.

Το βαγόνι του κυλικείου από τη σύγκρουση διπλώθηκε στη μέση, ενώ παντού υπάρχουν καπνοί, χαλάσματα και αποκαΐδια.

Ο Ανδριανός Γκούρμπατσης ο οποίος είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφοντας τα πλάνα λέει πως «η θερμική κάμερα, η οποία έχει την ιδιότητα να καταγράφει με πορτοκαλί- κόκκινο χρώμα ό,τι υλικό είναι θερμότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι καταγράφεται στη συγκεκριμένη εικόνα με πορτοκαλί κόκκινο χρώμα, η περιοχή όπου συνεχίζει μπροστά από το βαγόνι α1 κυλικείο και β1, το πρώτο της δεύτερης θέσης τα οποία ήταν «μαλλιά κουβάρια». Όπως φαίνεται υπάρχει και συνεχίζει καύση».

Όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος η Hellenic Train αποδίδει την έκρηξη και τη φωτιά μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, στα ηλεκτρικά τόξα και το βραχυκύκλωμα στον εναέριο ηλεκτροφόρο αγωγό που συνέβησαν πολύ κοντά ή πάνω στον μετασχηματιστή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, σε έκθεση της που παρέδωσε στις αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 1
Νομική Σχολή: Καθηγητής περιγράφει την άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων στον διδακτορικό φοιτητή – «Τον χτυπούσαν με κράνη και γκλοπ – Ήταν γεμάτος αίματα»
«Ήταν πολύ επικίνδυνο όλο αυτό που συνέβη Μπήκαν μέσα οι μαυροφορεμένοι και φώναζαν ”θα πεθάνετε, τελειώσατε”» δηλώνει στο newsit.gr
Νομική Σχολή: Καθηγητής περιγράφει την άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων στον διδακτορικό φοιτητή – «Τον χτυπούσαν με κράνη και γκλοπ – Ήταν γεμάτος αίματα» 3
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα