Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τέμπη – Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν έχω ξαναδεί τόσο βαρύ κλίμα στο Πανεπιστήμιο

Τέμπη – Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν έχω ξαναδεί τόσο βαρύ κλίμα στο Πανεπιστήμιο

Βαρύ είναι το κλίμα στο ΑΠΘ μετά την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στο OPEN δήλωσε πως το ΑΠΘ θρηνεί και πως πρώτη φορά βλέπει τόσο βαριά ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο.

«Το ΑΠΘ και θρηνεί και πενθεί μετά από αυτό το τραγικό γεγονός. Για μας ο χρόνος σταμάτησε την ώρα της σύγκρουσης και το ζητούμενο δεν είναι η εκκίνηση των μαθημάτων. Την Πέμπτη δεν είχαμε μαθήματα, χτες Παρασκευή γίνονταν μαθήματα αλλά πρώτη φορά στα ακαδημαϊκά μου χρόνια έχω δει τόσο βαριά ατμόσφαιρα. Από τους φοιτητές, από τους συναδέλφους, από τους καθηγητές, από τους διοικητικούς, απ’ όλο το προσωπικό, όλη την οικογένεια.

Είναι συναισθήματα που και σαν πατέρας και σαν πρύτανης λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο, αυτό που συμβαίνει και νομίζω πως πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να βοηθούσε όσο και αν μπορούμε τις οικογένειες των παιδιών μας και όχι μόνο, όλων όσων έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε γι’ αυτό το “ποτέ ξανά”. Να μην ξαναφτάσουμε σε ένα σημείο όπου ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια κατάσταση»

Σχετικά με την πρωτοφανή προσφορά αίματος και από τους φοιτητές, σημείωσε πως «την Τετάρτη είχαν κατακλύσει τα παιδιά το ΑΧΕΠΑ στο κέντρο αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα. Αυτή είναι η υγιέστατη πλευρά της κοινωνίας μας, με τον αλτρουισμό που είχαν από την πρώτη μέρα έτρεξαν για τους συμφοιτητές τους. Αυτό είναι παρήγορο από την μια αλλά από την άλλη σκεφτείτε τα παιδιά που θα γίνουν καλά, όλους τους υπολοίπους που ήταν μέσα και έζησαν από αυτό το τραγικό γεγονός».

Τόνισε επίσης πως «και ως ΑΠΘ και το κέντρο ψυχικής υγείας και η 3η ψυχιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ είναι σε ετοιμότητα και έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Έχουμε αναρτήσει πρόγραμμα για οποιονδήποτε πολίτη που συμμετείχε στο δυστύχημα, αν θέλει μια στήριξη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις