Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τέμπη: Βουβός πόνος στο ΑΠΘ, μαύρο πανί στο άγαλμα του Αριστοτέλη

Τέμπη: Βουβός πόνος στο ΑΠΘ, μαύρο πανί στο άγαλμα του Αριστοτέλη

Με ένα μαύρο πανί και λευκά γαρύφαλλα φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κάλυψαν το άγαλμα του Αριστοτέλη, θρηνώντας για τους 16 συμφοιτητές τους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Οι φοιτητές έστησαν στις σχολές του ΑΠΘ αυτοσχέδια μνημεία με τα ονόματα των αδικοχαμένων φίλων και συμφοιτητών τους στην τραγωδία των Τεμπών, ανάβοντας κεριά και αφήνοντας λίγα λουλούδια στη μνήμη τους, γράφοντας παράλληλα τα μηνύματα «Δεν σας ξεχνάμε» και «Στείλε όταν φτάσεις».

Μέλη φοιτητικών συλλόγων κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της Πρυτανείας. Εκεί, εναπόθεσαν λευκά λουλούδια ενώ στον τοίχο έγραψαν «Οι ζωές μας μετράνε» και ένα απόσπασμα από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Το τρένο των 12».

Με τις δράσεις αυτές οι φοιτητές θέλησαν να αποτυπώσουν το πένθος και να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, προαναγγέλλοντας για το επόμενο διάστημα νέες διαμαρτυρίες. Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν από το πρωί αρκετά λύκεια της Θεσσαλονίκης για τους 57 νεκρούς των Τεμπών και τους δεκάδες τραυματίες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στην Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος από τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρύτανης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων ότι υπάρχουν σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στις οικογένειές τους. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις