Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέσσερις νέες δράσεις για τη στήριξη των ΑμεΑ

Τέσσερις νέες δράσεις για τη στήριξη των ΑμεΑ

Τέσσερις νέες δράσεις με στόχο την περαιτέρω στήριξη των ΑμεΑ παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα τους επόμενους μήνες έρχονται:

-Η γενίκευση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας, μιας «κάρτας αξιοπρέπειας» που ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου.
-Η προώθηση του Προσωπικού Βοηθού για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, θεσμός για τον οποίο έχει γίνει ήδη προεργασία και έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης
-Η ενίσχυση των πολιτικών αποϊδρυματοποίησης, με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές
-Η διεύρυνση των πολιτικών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την ένταξη όσων αναπήρων το επιθυμούν στην αγορά εργασίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης: «Αυτά είναι νέες ιδέες και δράσεις για την Ελλάδα. Αλλά είναι εδώ και καιρό κοινές πρακτικές στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές τις δράσεις δεσμευόμαστε να προωθήσουμε. Με σύστημα, με ταχύτητα και σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα. Το οφείλουμε στους αναπήρους, αλλά και στη συνείδησή μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις