Ελλάδα

Θα αγοράσουν οι γερμανοί κρατικά ομόλογα;

Η αποκλιμάκωση του spread σε συνδιασμό με την ριζική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Μέρκελ

την ώρα μάλιστα που ο επικεφαλής της Deutsche Bank,  Josef Ackermann, συναντιωταν με τον πρωθυπουργό, αναζωπυρώνουν τα σενάρια για αγορά κρατικών ομολόγων από τον γερμανικό κολοσσό.

Το spread από τις 368 μονάδες στις 18.28 ήταν στις 330!

Κατά τα σενάρια αυτά, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να χορηγήσει δάνειο στο ελληνικό Δημόσιο, την δουλειά φαίνεται ότι μπορεί να αναλάβει μια ιδιωτική τράπεζα η οποία δύναται να χορηγήσει δάνειο 20-25 δισ. ευρώ, εν όψει της αναχρηματοδότησης των ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο – Μάιο.

Η λύση, όμως, της χορήγησης δανείου από την Deutsche Bank προϋποθέτει την σχετική “εντολή” από την γερμανική κυβέρνηση με παροχή εγγύησης από το Γερμανικό Δημόσιο, δηλαδή την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Με τη φράση «ουδέν σχόλιον», απάντησε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, στις ερωτήσεις αν θα υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών ομολόγων, μετά τη συνάντηση.
 Ο κ. Άκερμαν είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα επειδή αγαπά τη χώρα και τον ωραίο καιρό της, ανέφερε ότι συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ότι είχε την τιμή να γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο είχε «πολύ επικοδομητικό διάλογο για την παγκόσμια κατάσταση».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του