Ελλάδα

Θα αγοράσουν οι γερμανοί κρατικά ομόλογα;

Η αποκλιμάκωση του spread σε συνδιασμό με την ριζική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Μέρκελ

την ώρα μάλιστα που ο επικεφαλής της Deutsche Bank,  Josef Ackermann, συναντιωταν με τον πρωθυπουργό, αναζωπυρώνουν τα σενάρια για αγορά κρατικών ομολόγων από τον γερμανικό κολοσσό.

Το spread από τις 368 μονάδες στις 18.28 ήταν στις 330!

Κατά τα σενάρια αυτά, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να χορηγήσει δάνειο στο ελληνικό Δημόσιο, την δουλειά φαίνεται ότι μπορεί να αναλάβει μια ιδιωτική τράπεζα η οποία δύναται να χορηγήσει δάνειο 20-25 δισ. ευρώ, εν όψει της αναχρηματοδότησης των ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο – Μάιο.

Η λύση, όμως, της χορήγησης δανείου από την Deutsche Bank προϋποθέτει την σχετική “εντολή” από την γερμανική κυβέρνηση με παροχή εγγύησης από το Γερμανικό Δημόσιο, δηλαδή την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Με τη φράση «ουδέν σχόλιον», απάντησε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, στις ερωτήσεις αν θα υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών ομολόγων, μετά τη συνάντηση.
 Ο κ. Άκερμαν είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα επειδή αγαπά τη χώρα και τον ωραίο καιρό της, ανέφερε ότι συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ότι είχε την τιμή να γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο είχε «πολύ επικοδομητικό διάλογο για την παγκόσμια κατάσταση».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στον Νέο Κόσμο: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε διαμέρισμα και διπλά τους μια καραμπίνα – Η γυναίκα έχει πυροβοληθεί στον θώρακα
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δολοφονία της γυναίκας η οποία ήταν βαριά άρρωστη από τον 74χρονο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε - «Ήταν άρρωστη η γυναίκα και ο άνδρας πολύ στεναχωρημένος» λέει γειτόνισσα
Νέος Κόσμος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
17