Ελλάδα

Θα κατέβει ο σταυρός από τους δημόσιους χώρους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αποκαθήλωση των Χριστιανικών Συμβόλων από δημόσιες υπηρεσίες,

σχολεία, δικαστήρια, κλπ, άφησε η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, στη Βουλή, αν και η δεύτερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο έχει προσφύγει η Ιταλία, είναι υπέρ της αποκαθήλωσης, τότε και η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί.

«Σε αυτή την περίπτωση» είπε ο κ. Καστανίδης, «όλες οι χώρες μέλη θα πρέπει να προσαρμοστούν διότι τα πρόστιμα και οι καταδίκες θα είναι δυσβάσταχτες» και πάντως διαβεβαίωσε ότι νωρίτερα θα προηγηθεί διάλογος και συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο ερωτών βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ρουντούλης, ισχυρίστηκε πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι αναγκαστικά εκτελεστέες κι ανέφερε το παράδειγμα της Τουρκίας που αρνείται κατά σύστημα την εφαρμογή τους.  

«Να μην εξισώστε την Ελλάδα με την Τουρκία που δεν έχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο…, αλλά και κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί υπέρ της διαρκούς έκδοσης ταπεινωτικών καταδικαστικών αποφάσεων κατά της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Να θυμίσουμε ότι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε Ιταλίδα υπήκοο που προσέφυγε σε αυτό προκειμένου να μην αναρτάται ο εσταυρωμένος σε δημόσιο χώρο κι αυτή τη στιγμή αναμένεται η δευτεροβάθμια απόφαση του Δικαστηρίου, μετά την προσφυγή σε αυτό του Ιταλικού Κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
107
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη