Ελλάδα

Θανάσιμος τραυματισμός εργάτη στη Μάνδρα Αττικής – Τον καταπλάκωσε χώμα

Εργαζόταν σε βάθος έξι μέτρων όταν υποχώρησε το χώμα και τον πλάκωσε. Τραυματίστηκε ακόμη ένας εργάτης.

Τον τραγικό θάνατο του 48χρονου Αλεξάντερ Μπεσχμελνωφ ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας τη θλίψη του για το χαμό του άτυχου εργάτη.

Το μοιραίο γεγονός συνέβη στις 11 το πρωί της Πέμπτης, καθώς ο 48χρονος εργαζόταν σε σήραγγα βάθους 6 μέτρων στην Μάνδρα Αττικής. Τα χώματα από την εσκαφή υποχώρησαν και τον καταπλάκωσαν, ενώ παράλληλα τραυμάτισαν και άλλον έναν εργαζόμενο.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΠΕΚ Δυτικής Αττικής και Πελοποννήσου βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος ώστε να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια.

Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δάσκαλος καράτε στη Ρόδο καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικες αθλήτριες - Μαρτυρίες για αγγίγματα σε ευαίσθητα σημεία
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2024, όταν μία 15χρονη κατήγγειλε ότι ο δάσκαλος καράτε μπήκε στα αποδυτήρια, την αγκάλιασε και τη φίλησε στο κεφάλι και στο στήθος
Καράτε
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι από την Παρασκευή – Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων
Από την Τρίτη η διέλευση θα είναι ανοιχτή για όλους κατά τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου «όλοι να κάνουμε γιορτές στα σπίτια μας», λένε οι αγρότες
Κλείσιμο και των παράδρομων στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
71