Ελλάδα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κλείνει ΜΕΘ νεογνών στην Πάτρα

Την ώρα που η υπουργός Υγείας ανακοινώνει την ενεργοποίηση 60 κρεβατιών ΜΕΘ,

κλείνει η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, λόγω έλλειψης προσωπικού!  
 
Πρόκειται για μία νευραλγική Μονάδα, αφού διέθετε 4 κρεβάτια, και μαζί με τα 20 που διαθέτει το Νοσοκομείο του Ρίο, καλύπτονταν η Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά και τα Ιόνια Νησιά!  Ήδη όμως, τα 10 από τα 20 κρεβάτια της ΜΕΘ Νεογνών του Ρίο έχουν κλείσει και τώρα επακολουθεί το κλείσιμο των 4 του «Αγ. Ανδρέα»! 

“Κλείνουμε, λόγω… επικινδυνότητας” 

Σε έγγραφό τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου οι γιατροί αναφέρουν ότι “η Μονάδα Εντατικής Νεογνών, λόγω της επικινδυνότητας απο έλλειψη ιατρικού πορσωπικού αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία της σαν Μονάδα”.


 
«Το εκπληκτικό είναι ότι στη σύσκεψη φορέων της Πάτρας που συγκάλεσε η Υπουργός Υγείας πριν λίγες μέρες υπήρξε ρητή δέσμευση ότι κανένα κρεβάτι ΜΕΘ δεν πρόκειται να κλείσει και θ΄ ανοίξουν άμεσα όσα είναι κλειστά. Κι όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο» δηλώνει στο ΝewsIt.gr o Δημήτρης Βαρνάβας μέλος στη Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. 

Το Νεογνολογικό του «Αγ. Ανδρέα» κλείνει από έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ενώ τα 10 κρεβάτια του Ρίο μένουν κλειστά διότι από τις 24 νοσηλεύτριες που απαιτούνται υπάρχουν μόνον 12.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η 43χρονη είχε ζητήσει 50.000 ευρώ από τον καθηγητή για να πληρώσει τους συνεργούς της δολοφονίας του στην Αγία Παρασκευή - Τα μηνύματα που την «καίνε»
Αρκετό καιρό πριν την δολοφονία η 43χρονη οικονομολόγος είχε προσπαθήσει να τραβήξει από λογαριασμούς του θύματος το συγκεκριμένο ποσό
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή