Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θέμος Αναστασιάδης: Η ζωή, η επιτυχία, η μάχη και ο θάνατος στα 61 του χρόνια

Θέμος Αναστασιάδης: Η ζωή, η επιτυχία, η μάχη και ο θάνατος στα 61 του χρόνια

Σε ηλικία 61 ετών πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης νικημένος από τον καρκίνο.
Τα σημαντικότερα βήματα της ζωής του.
Έγραψε την δική του ιστορία στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο.
Άφησε εποχή με τις τηλεοπτικές εκπομπές του.

Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιανουαρίου, μετά από άνιση μάχη που έδινε επί σχεδόν δύο χρόνια με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες, γι αυτό και είχε σταματήσει και την αρθρογραφία του στην εφημερίδα που δημιούργησε.

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και ήταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τον Μάιο του 1981 στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», αρχικά σε ρεπορτάζ αγοράς και στη συνέχεια στο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Από το 1985, παράλληλα με την «Εξπρές», άρχισε τακτική συνεργασία σε ελεύθερα οικονομικά θέματα με την «Καθημερινή». Από το 1986 εργάστηκε στην «Καθημερινή» και στην «Βραδυνή» στο ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το 1987 ανέλαβε υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος της «Βραδυνής» και την καθημερινή στήλη σχολίων «Βραδυνά». Το 1988 εντάχθηκε στο πολιτικό τμήμα της «Καθημερινής», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Ο Θέμος Αναστασιάδης εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες -Εξπρές, Καθημερινή (στην οποία μάλιστα θήτευσε και ως Διευθυντής), Ελευθεροτυπία (το 1995), Βήμα- ενώ έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με την στήλη του “Μαύρη Τρύπα”, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, όταν διευθυντής της ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Ήταν τέτοια η απήχηση της στήλης του, που οι αναγνώστες την διάβαζαν αρχίζοντας από την τελευταία σελίδα της!

Αργότερα έγινε εκδότης, δημιουργώντας μια από τις πιο επιτυχημένες εφημερίδες όλων των εποχών, το “Πρώτο Θέμα”. Πριν απ’ αυτό, όμως, το 1998 ήταν συνεκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής», στην οποία αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια. Το 2005 ξεκίνησε το «Πρώτο Θέμα» και εν συνεχεία έγινε ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα Α.Ε.».

Εκτός από τον γραπτό Τύπο, ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε εποχή και στο ραδιόφωνο -ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τον δημοτικό σταθμό της Αθήνας 9.84, ενώ εργάστηκε και στον Flash 9.61- αλλά διέπρεψε στην τηλεόραση, καθιερώνοντας τα χιουμοριστικά talk show.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, στην οποία άφησε εποχή μια τηλεοπτική συζήτησή του με την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη.

Πάρτε ένα μικρό δείγμα:

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε τις εκπομπές “Νοκ Άουτ” και “Μπίλιες”.

Ακολούθησε μια από τις μακροβιότερες και πιό επιτυχημένες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, το “Όλα”, γράφοντας την δική του ιστορία. Από το 2006, το “Όλα” προβαλλόταν από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

https://www.youtube.com/watch?v=4X6PUr8JvlU

Η τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή ήταν τον Απρίλιο του 2017, όταν έχοντας στο πλευρό του την Δούκισσα Νομικού, ο Θέμος Αναστασιάδης αποχαιρέτισε το τηλεοπτικό κοινό (Δείτε την εδώ).

Η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη θα γίνει πιθανότατα την Κυριακή -εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες- στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. για το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη. «Ο Θέμος Αναστασιάδης διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Η αρθρογραφία του υπήρξε καυστική. Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δημοσιογράφος που γρήγορα ξεχώρισε, ενώ και οι εκδοτικές του απόπειρες αποτέλεσαν τομή στον ελληνικό Τύπο. Η Ένωση Συντακτών εκφράζει στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θερμά συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις