Ελλάδα

Θέσεις μάχης κατά της επιστράτευσης παίρνουν οι ναυτεργάτες στο λιμάνι – Αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και κάνουν κατάληψη στους καταπέλτες

- Την απόφαση για επιστράτευση ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης
- Τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τετάρτης - "Εμείς συνεχίζουμε κανονικά την απεργία", διαμηνύουν οι ναυτεργάτες
- Συγκέντρωση αυτή την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά από ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ
- Βγάζουν τα πληρώματα από τα πλοία και αρνούνται να λύσουν κάβους
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πόλεμο στο υπουργείο Ναυτιλίας κήρυξαν πριν από λίγο οι ναυτεργάτες. Σε έκτακτη σύσκεψη αποφάσισαν ότι δεν θα παραλάβουν τα φύλλα της επιστράτευσης και συνεχίζουν κανονικά την απεργία.

Οι συνδικαλιστές βγάζουν από τα πλοία τα πληρώματα και θα καθήσουν όλοι μπροστά στους καταπέλτες. Μάλιστα καλούν όλα τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι για συμπαράσταση.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πανος Καμμένος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα, την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης. Όπως είπε, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου και εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

Είπε επίσης, ότι θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα φύλλα πορείας στους εργαζόμενους στα πλοία και αν αυτό έχει ολοκληρωθεί μπορεί κάποια πλοία να φύγουν και απόψε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές των ακτοπλόων θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις, τονίζοντας ότι και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές. Όμως, όπως είπε, φάνηκε από την οριακή πλειοψηφία με την οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας (8 υπερ 7 κατά) ότι αυτή εξυπηρετούσε μικροκομματικά συμφέροντα.

Από νωρίς η κυβέρνηση διαμήνυε ότι είχε ήδη έτοιμο το ΦΕΚ για την επιστράτευση και μάλιστα μέχρι το βράδυ θα αρχίσουν να μοιράζονται τα φύλλα για να αρχίσουν να σαλπάρουν τα πλοία το πρωί της Τετάρτης.

Η απεργία έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι πρώτες ελλείψεις να είναι ορατές στα νησιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Διαβάστε επίσης:

Την επιστράτευση των ναυτεργατών από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι οφείλουν να εξηγήσουν γιατί παραπληροφορούσαν την κοινή γνώμη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά για το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
«Προφανώς ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην ουσία και να υποστηρίξουμε τις κατηγορίες μακριά από θεωρίες συνομωσίας!» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Λεωνίδας Κουμπούρας
Τα τρένα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη
Βασίλης Καρράς: Φιλανθρωπική συναυλία αφιερωμένη στον τραγουδιστή θα ξεσηκώσει το Καλλιμάρμαρο στις 13 Ιουνίου
Στη συναυλία θα τραγουδήσουν Κωνσταντίνος Αργυρός, Καίτη Γαρμπή, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος κ.α.
Βασίλης Καρράς 1
Ομολόγησε ο 21χρονος ότι δολοφόνησε τη μητέρα του στη Λάρισα - «Τσακωθήκαμε και τη σκότωσα»
«Μου είπε να τον βοηθήσω να πετάξει κάτι μπάζα», αποκάλυψε ο ξάδερφός του στους αστυνομικούς - Το θύμα έχει μαχαιριές στον λαιμό και την κοιλιά - Βρέθηκε σε διπλανό κάδο σκουπιδιών μια σακούλα με ένα μαχαίρι και ματωμένες πετσέτες
Το θύμα και ο δράστης της δολοφονίας στη Λάρισα
15