Ελλάδα

Θεσσαλία: Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Θα ελεγχθεί το τμήμα που πλημμύρισε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κομμένη στα δύο εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα, καθώς μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή στο ύψος της Θεσσαλίας.

Η διεύλευση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης είναι αδύνατη με τους οδηγούς να ψάχνουν εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.  Το πότε θα ανοίξει παραμένει ακόμα άγνωστο, καθώς υπάρχουν ακόμα νερά στο οδόστρωμα. Ολα δείχνουν ότι πριν το Σάββατο ή την Κυριακή δεν θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξει. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα από το 364ο έως το 366ο χλμ., με την ανησυχία των μηχανικών να επικεντρώνεται στο επίχωμα μεταξύ των κόμβων Γυρτώνης και Συκουρίου. Μόλις τα νερά αποτραβηχτούν πλήρως από εκείνο το κομμάτι, οι μηχανικοί θα επικεντρωθούν στο επίχωμα, μήπως και χρειάζεται ενίσχυση.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού που πλημμύρισε, για τυχόν διάβρωση του οδοστρώματος και άλλα προβλήματα.

Δωρεάν διέλευση στην Ιονία Οδό

Το πότε θα ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει ακόμα άγνωστο και μάλιστα πήρε παράταση η απόφαση η δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Ιονίας Οδού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική απόφαση η δωρεάν διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, της Ιονίας Οδού, του Ε65 και στο τμήμα από Νίκαια – Πελασγία παρατείνεται μέχρι και τις 06:00 π.μ. του Σαββάτο (16/09).

«Έως και το Σάββατο (16/09) στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δύο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου “Αιγαίου”, στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή. Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου».

Η διαδρομή για να πάει κανείς από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Η ασφαλέστερη εναλλακτική διαδρομή στην Ολυμπία Οδό Αθηνών – Πατρών μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ακολουθεί η διεύλευση από τον Ιονία Οδό και στη συνέχεια  ο αυτοκινητόδρομος από Εγνατία Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
9
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
5
Καιρός αύριο: Σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας – Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 26 βαθμούς με μεγαλύτερη πτώση τις βραδινές ώρες
καιρός