Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλία: Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Θα ελεγχθεί το τμήμα που πλημμύρισε

Θεσσαλία: Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Θα ελεγχθεί το τμήμα που πλημμύρισε

Κομμένη στα δύο εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα, καθώς μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή στο ύψος της Θεσσαλίας.

Η διεύλευση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης είναι αδύνατη με τους οδηγούς να ψάχνουν εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.  Το πότε θα ανοίξει παραμένει ακόμα άγνωστο, καθώς υπάρχουν ακόμα νερά στο οδόστρωμα. Ολα δείχνουν ότι πριν το Σάββατο ή την Κυριακή δεν θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξει. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα από το 364ο έως το 366ο χλμ., με την ανησυχία των μηχανικών να επικεντρώνεται στο επίχωμα μεταξύ των κόμβων Γυρτώνης και Συκουρίου. Μόλις τα νερά αποτραβηχτούν πλήρως από εκείνο το κομμάτι, οι μηχανικοί θα επικεντρωθούν στο επίχωμα, μήπως και χρειάζεται ενίσχυση.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού που πλημμύρισε, για τυχόν διάβρωση του οδοστρώματος και άλλα προβλήματα.

Δωρεάν διέλευση στην Ιονία Οδό

Το πότε θα ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει ακόμα άγνωστο και μάλιστα πήρε παράταση η απόφαση η δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Ιονίας Οδού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική απόφαση η δωρεάν διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, της Ιονίας Οδού, του Ε65 και στο τμήμα από Νίκαια – Πελασγία παρατείνεται μέχρι και τις 06:00 π.μ. του Σαββάτο (16/09).

«Έως και το Σάββατο (16/09) στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δύο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου “Αιγαίου”, στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή. Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου».

Η διαδρομή για να πάει κανείς από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Η ασφαλέστερη εναλλακτική διαδρομή στην Ολυμπία Οδό Αθηνών – Πατρών μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ακολουθεί η διεύλευση από τον Ιονία Οδό και στη συνέχεια  ο αυτοκινητόδρομος από Εγνατία Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις