Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Bούλιαξε» με κόσμο η πλατεία Αριστοτέλους στη συνάντηση των πέντε Επιταφίων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι πέντε Επιτάφιοι αντάμωσαν στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης

Στιγμές κατάνυξης βίωσαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (18.04.25) οι χιλιάδες πιστοί στη Θεσσαλονίκη που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να δουν τη συνάντηση των πέντε Επιταφίων.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι πέντε Επιτάφιοι αντάμωσαν στην κεντρική πλατεία Θεσσαλονίκης, με το εντυπωσιακό θέαμα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Πρόκειται για τους Επιτάφιους του Καθεδρικού Ι. Ναού της Του Θεού Σοφίας, του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, της Ι. Μονής της Αγίας Θεοδώρας, του Ι. Ναού της Παναγίας Χαλκέων και του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου του Τρανού.

Μικροί και μεγάλοι πιστοί περίμεναν από νωρίς στην πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή.

Η συνάντηση των πέντε επιτάφιων στο κέντρο της πόλης της πόλης αναμένεται να καθιερωθεί, ενισχύοντας τη θρησκευτική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. 

Κατάνυξη στη Θεσσαλονίκη
Κατάνυξη στη Θεσσαλονίκη / Πηγή φωτογραφίας: Grtimes

Παράλληλα, θα μετατρέψει τη Μεγάλη Παρασκευή σε μία μοναδική εμπειρία για κατοίκους και επισκέπτες.

Θα ψαλούν τροπάρια του Επιταφίου Θρήνου και θα πραγματοποιηθεί Δέηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Πάπας Λέων θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Πάπας Φραγκίσκος» λέει ο Έλληνας καθολικός κληρικός, Γεώργιος Ντάγκας
«Ο νέος Ποντίφικας θέλει μία Εκκλησία όπου ακούγονται όλες οι φωνές, με αποφάσεις που υπηρετούν το κοινό καλό», εκτίμησε ο Έλληνας καθολικός ιερέας
Ο Έλληνας καθολικός ιερέας, Γεώργιος Ντάγκας
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: «Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας