Πέμπτη, 9 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας του Νορβηγού από την οικογένεια του αστυνομικού

Θεσσαλονίκη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας του Νορβηγού από την οικογένεια του αστυνομικού
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Η οικογένεια του 32χρονου αστυνομικού, θύμα δολοφονίας του 44χρονου Νορβηγού σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα (8.1.2024) το πρωί, η συνήγορος της οικογενείας προσήλθε στον 4ο τακτικό ανακριτή που διενεργεί την κύρια ανάκριση, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου, σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, δίπλα ακριβώς από την έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διασκέδαζε με τον συνομήλικο κουμπάρο του, όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, ξέσπασε καβγάς με τον 44χρονο Νορβηγό, θαμώνα στο ίδιο μαγαζί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε λογομαχία για ασήμαντη αφορμή, στη συνέχεια της οποίας ο Νορβηγός μαχαίρωσε στο πόδι τον κουμπάρο. Ο 32χρονος έσπευσε να μεσολαβήσει και δέχθηκε θανατηφόρο χτύπημα στον λαιμό.

Στην απολογία του, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος (διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία), επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω της μέθης του, ενώ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό τον λόγο υπέβαλε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών.

«Ο Νορβηγός πουλούσε παραμύθια για τη ψυχασθένεια του»

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί πώς ο κατηγορούμενος βρέθηκε στην Ελλάδα αλλά και το τι έκανε τόσα χρόνια στη χώρα μας.

«Σήμερα δηλώθηκε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από όλη την οικογένεια του θύματος που θανατώθηκε από τα χέρια του Νορβηγού, ο οποίος πρέπει να δούμε πως ακριβώς ήταν στη χώρα μας. Πώς διαβιούσε και κάτω από ποιες συνθήκες», ανάφερε η κ. Ανθούλα Ανάσογλου.

«Η φωνή του παιδιού θα αρχίσει να ακούγεται. Είμαστε εδώ όλοι μαζί με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και να συνεισφέρουμε. Με μάρτυρες, με πραγματογνώμονες, με όσους ξέρουν. Και ξέρουν πολλοί τι έκανε τόσα χρόνια ο κατηγορούμενος σε αυτή τη χώρα.

Γιατί μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι όποιον και να ρωτήσω γνωρίζει πως είναι, γνωρίζει τι έλεγε, γνωρίζει όλα τα αστεία και τα παραμύθια που πουλούσε για τη ψυχασθένεια του, γνωρίζει τη βιαιότητα του χαρακτήρα του κι όλα αυτά που ακούστηκαν για οργανώσεις από όπου εκδιώχθηκε», συμπλήρωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις