Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θετικά αποτιμά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Θετικά αποτιμά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής πολιτικής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, εκτιμά η Ένωση.

Για «γόνιμο διάλογο» κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αποτιμώντας τη χθεσινή συνάντησης του προεδρείου της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει για την συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως «αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο» της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα υποβλήθηκαν οι προτάσεις της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων για τη συνταγματική αναθεώρηση και , όπως αναφέρεται, υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΔΕ:

«Πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης μας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής της με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο της.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος και τονίστηκε εκ μέρους μας η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος σε θέματα Δικαιοσύνης. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις