Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θρήνος στη Θήβα για τη 16χρονη που πέθανε από κορονοϊό: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Θρήνος στη Θήβα για τη 16χρονη που πέθανε από κορονοϊό: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Θήβα για το θάνατο, από κορονοϊό, ενός κοριτσιού μόλις 16 ετών. Το άτυχο κορίτσι είχε διαβήτη και ήταν παχύσαρκο, αποκάλυψε ο αδερφός της, που μιλώντας στο Tlive ράγισε καρδιές με τα λόγια του και αποκάλυψε ότι αρχικά γιατρός αντιμετώπισε την αδερφή του ως ασθενή με φαρυγγίτιδα.

Ένα 16χρονο κορίτσι που «έσβησε» μέσα σε μερικές μέρες. Μια μητέρα που είναι διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό. Ένας πατέρας που επίσης νοσεί από κορονοϊό. Ένας αδερφός που ραγίζει καρδιές με τα σπαρακτικά του λόγια. Μια οικογενειακή τραγωδία που σοκάρει όχι μόνο τη Θήβα αλλά όλη την Ελλάδα. 

Η 16χρονη από τη Θήβα που είχε κολλήσει κορονοϊό, όπως και η μητέρα και ο πατέρας της, άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης (03.02.2021). Είναι το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. 

Click4more Ζάκυνθος – κορονοϊός: 3χρονο αγοράκι θετικό στον ιό

Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας που βυθίζει στο θρήνο την τοπική κοινωνία στη Θήβα, συγκλονίζουν. Η μητέρα να δίνει μάχη με τον ιό για να κρατηθεί στη ζωή. Ο πατέρας να μεταφέρει για πολλοστή φορά το παιδί του στο νοσοκομείο και όταν πήγε να δει πως είναι, σήμερα το πρωί, να μαθαίνει πως το κορίτσι του έχει φύγει. Και ο αδερφός της, ένας νέος άνθρωπος που ήταν αρνητής, να λέει (μιλώντας στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha) πως τα δάκρυά του έχουν στερέψει, πως πρέπει να κάνει κουράγιο για τη μάνα του και να αποκαλύπτει ότι παιδίατρος που είδε την αδερφή του, ενώ είχε βγει θετική στον κορονοϊό, της έδωσε αντιβίωση για φαρυγγιτίδα! 

Το χρονικό της τραγωδίας στη Θήβα

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της 16χρονης, το νοσοκομείο της Θήβας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τις φορές που το άτυχο κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο. Και τις φορές που έφυγε για να επιστρέψει στο σπίτι της. 

Το κορίτσι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό την περασμένη Παρασκευή. Τότε πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Θήβας. Αλλά επειδή τα συμπτώματά της ήταν ήπια, την άφησαν να γυρίσει στο σπίτι της. Τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, η 16χρονη πήγε στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Έκανε εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, και επέστρεψε ξανά στο σπίτι της. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η κατάστασή της ήταν “πολύ καλή”. 

Click4more «Βράζει» από κρούσματα η Πάτρα – Σταθερή η κατάσταση του 9χρονου με κορονοϊό στη ΜΕΘ

Σήμερα (03.02.2021), η 16χρονη ξαναπήγε στο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιδεινωθεί. Αμέσως διασωληνώθηκε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία της πνοή. Για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή. 

Όλη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Θήβας

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

Ράγισε καρδιές ο αδερφός της: Στέρεψαν τα δάκρυα, ήμουν κι εγώ αρνητής

Μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή «Tlive», ο αδερφός της κοπέλας έκανε καταγγελίες «φωτιά», καθώς όπως είπε, ενώ η αδερφή του είχε κορονοϊό, παιδίατρος της είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα.

Click4more Χρυσοχοΐδης για απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοικτό να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα

Συγκεκριμένα, με το τεστ να έχει βγει θετικό, ο παιδίατρος της είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα και της έδωσε φάρμακα. Με λίγα λόγια δεν της δόθηκε η πρέπουσα προσοχή, και ενώ η 16χρονη έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα( διαβήτη)  κάτι που την έκανε πολύ ευάλωτη στον ιό.

«Αν τον δω μπροστά μου να κρυφτεί» έλεγε φανερά εκνευρισμένος ο νεαρός. «Είχε τα πιο κλασσικά συμπτώματα κορονοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή» είπε.

«Στέρεψα από δάκρυα, σκέφτομαι τη μάνα μου στο νοσοκομείο» είπε ο νεαρός, συγκλονίζοντας.

 

«Κανένας δε μπορεί να με βοηθήσει αυτή τη στιγμή. Ό,τι κι αν μου προσφέρουν, ό,τι κι αν μου πουν δεν απαλύνει τον πόνο μου, γιατί έχασα την αδερφούλα μου, το κοριτσάκι μου. Δεν μπορείτε να καταλάβετε… Ήταν το άλλο μου μισό», είπε ο αδερφός του κοριτσιού, με τον σπαραγμό του να προκαλεί κόμπο στο στομάχι. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις