Ελλάδα

Κακοκαιρία με καταιγίδες σήμερα – Ποιές περιοχές θα πληγούν

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή στα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα.  

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μακεδονία, Θράκη  
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.  
Άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.  
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος  
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.  
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.  
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος  
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα). Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν.  
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.  
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  
 
Κυκλάδες, Κρήτη  
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ .  
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.  
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.  
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα  
Καιρός: αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.  
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ  
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  
 
Αττική  
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.  
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.  
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.  
 
Θεσσαλονίκη  
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.  
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.  
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 14-03-2015
Καιρός: στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αρχικά νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα βόρεια ορεινά και καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα
ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 15-03-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 16-03-2015, Τρίτη 17-03-2015 και Τετάρτη 18-03-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως την Τετάρτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Μαχαιριές στην καρδιά είχαν μητέρα και γιος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων
Στη σορό της 54χρονης εντοπίστηκαν συνολικά 43 μαχαιριές, ενώ στο σώμα του 26χρονου διαπιστώθηκε τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο και πέντε μαχαιριές
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η στιγμή που νεαρός εισβάλλει σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μενίδι προσποιούμενος τεχνικό ρεύματος και ψάχνει για χρήματα
Ο νεαρός φαίνεται να κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανοίγει πόρτες και εξερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η ηλικιωμένη τον καθοδηγεί χωρίς να γνωρίζει ότι ο τεχνικός «μαϊμού» ψάχνει χρήματα και τιμαλφή
Μενίδι
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
6