Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις για το Δημόσιο – Ποιά μέτρα εξετάζονται

Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις για το Δημόσιο – Ποιά μέτρα εξετάζονται

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στα κόμματα και στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα και κυρίως σε ό,τι αφορά το σύστημα προαγωγών, τις χορηγήσεις αναρρωτικών αδειών, την κατοχύρωση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, της κατάργησης ή συγχώνευσης και αναμόρφωσης των νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές ή προσαρμογές, που θα προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες και αφορούν κυρίως τις προαγωγές στο δημόσιο, τα κριτήρια της αποτίμησης των προσόντων για τους υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις και για όσους τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ θα προσδιοριστούν οι διαδικασίες εθελουσίας εξόδου και αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, προκειμένου να αποχωρήσουν οικιοθελώς υπάλληλοι.

Επίσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση η ρύθμιση για τη συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης». Με τη συγχώνευση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών στο δημόσιο, το υπουργείο θέλει να πετύχει τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Σοφία Βούλτεψη αρνήθηκε τον έλεγχο στην Βουλή

Αλλάζουν όλα στην οπλοφορία των βουλευτών

Μεϊμαράκης: Θα βγάζω εγώ ο ίδιος έξω από την Βουλή όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του!

Ακούστηκε κι αυτό: Στη Βουλή γίνεται διακίνηση ναρκωτικών!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε