Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την εστίαση

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την εστίαση

Την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κρατική επιδότηση στην εστίαση όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είπε ακόμα ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Ιουλίου και τα τιμολόγια θα γίνονται δεκτά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το τεστ της πλατφόρμας θα γίνει την προσεχή Πέμπτη και την επόμενη ημέρα, την  Παρασκευή 14 Μαΐου  θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων που αφορά την  κρατική επιδότηση  κεφαλαίων σε  επιχειρήσεις εστίασης για την αγορά πρώτων υλών και  την επανεκκίνησή τους. 

Ο υπουργός, επίσης έκανε γνωστό ότι στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται ο καθένας, ώστε οι δικαιούχοι να το  γνωρίζουν εκ των προτέρων  και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους.  Επισήμανε ότι εάν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις, τότε θα μπορεί  να αιτηθεί  ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, ώστε  να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. 

Ο υπουργός, αιτιολόγησε την απόκλιση των τεσσάρων ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό ανοίγματος της πλατφόρμας λέγοντας πως η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της σήμερα στις 12.08 μ.μ γι αυτό και υπήρξε αυτή η καθυστέρηση.

Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και με αυτό αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 34.000 επιχειρήσεις, σχεδόν το 50% του κλάδου.

Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, ακόμα και αυτές που δραστηριοποιούνται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις