Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Της… σημαίας! Μετωπική για την κλήρωση στα δημοτικά και πάρτι στο twitter

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σφοδρές αντιδράσεις και μετωπική μεταξύ των κομμάτων για τους σημαιοφόρους με κλήρωση
– Η αριστεία επανήλθε στο τραπέζι και έβαλε τα κόμματα στα… χαρακώματα
– Αποκαλυπτικά τα σχόλια των πολιτών (και όχι μόνο) στο διαδίκτυο

Η κατάργηση του κριτηρίου της βαθμολογίας για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία και η κλήρωση για το ποιος θα πάρει τη σημαία έφερε κύμα αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα.
Τα κόμματα κυριολεκτικά μπήκαν στα χαρακώματα και ξεκίνησε εκ νέου η αντιπαράθεση για την αριστεία, ενώ έπεσαν στο… τραπέζι ακόμη και εθνικοί λόγοι.
Στο διαδίκτυο στήθηκε όμως και ένα… πάρτι με χιλιάδες σχόλια πολιτών.

 

 

 

 

 

Με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ 79/2017) ορίζεται ότι από δω και πέρα σημαιοφόρος στην Στ΄τάξη του δημοτικού θα βγαίνει μέσω κλήρωσης

Ειδικότερα, οι χαρακτηριστικές παράγραφοι του διατάγματος αναφέρουν:

Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε