Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το Άγιο Φως στο Μετόχι Παναγίου Τάφου στην Πλάκα

Το Άγιο Φως στο Μετόχι Παναγίου Τάφου στην Πλάκα
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Με σύντομη δέηση από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, υποδέχθηκε το Άγιο Φως το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα ενώ παράλληλα γίνεται η μεταλαμπάδευσή του σε όλη την Ελλάδα.

Το Άγιο Φως έφτασε με καθυστέρηση στην Αθήνα από την Ιερουσαλήμ, λόγω ελέγχων στο αεροδρόμιο του τόπου προέλευσής του. Η υποδοχή του δεν έγινε με τιμές Αρχηγού Κράτους αλλά με τιμές βαθύτατου θρησκευτικού χαρακτήρα.

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο, λίγο μετά τις 20:30 σήμερα Μεγάλο Σάββατο (23.4.2022). Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά από νωρίς το απόγευμα την άφιξη του Αγίου Φωτός και παρέμειναν εκεί, παρά την καθυστέρηση.

Η μεταλαμπάδευση του Αγίου Φωτός στην επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky Εxpress.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις