Ελλάδα

Το άγνωστο φοινικόδασος της Αττικής, μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα ιδιαίτερο μέρος στην Αττικής.

Βρισκόμαστε στο Λαύριο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φοινικόδασος (Κυπριανού) όπου, όπως το υποδηλώνει η λέξη, υπάρχει ένα φοινικόδασος περίπου 300-400 δέντρων που φυτεύτηκαν το 1880 και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της Λαυρεωτικής και της ιστορίας της περιοχής.

Η φύτευσή τους αποτελούσε ένα πρωτοποριακό είδος βιολογικού καθαρισμού (οι ρίζες μάζευαν τα λύματα του οικισμού).

Σήμερα και παρά το κόκκινο σκαθάρι που έχει προκαλέσει ζημιά στους περισσότερους φοίνικες της Ελλάδας, το Φοινικόδασος στέκει ακόμα και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι βρίσκεται σε κάποια εξωτική χώρα όταν κάθεται στον ίσκιο τους.

Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν εργασίες ανάπλασης του χώρου και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ως τόπος ξεχωριστής , εξωτικής φυσικής ομορφιάς, τόπο συνάντησης και αναψυχής για τους κατοίκους του Λαυρίου αλλά και ολόκληρης της Αττικής.

Απολαύστε την πτήση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με το έγκλημα στο Αίγιο: Γιατί οι Αρχές εξετάζουν πλέον το σενάριο η 54χρονη να σκότωσε τον γιο της και να αυτοκτόνησε
Στο όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 26χρονος εντοπίστηκε DNA της μητέρας, του ίδιου του νεαρού αλλά και ενός τρίτου, άγνωστου μέχρι στιγμής προσώπου
Το σπίτι τoυ διπλού εγκλήματος στον Λόγγο Αιγίου
Εβίτα Βαρελά: Άγνωστοι εξαπάτησαν την μητέρα της αρπάζοντας 20.000 ευρώ και κοσμήματα – «Ήξεραν ότι δεν είχαμε κάμερες, μας παρακολουθούσαν»
Οι υποτιθέμενοι λογιστές φέρονται να εντόπισαν και να αφαίρεσαν από το σπίτι 20.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας άλλων 20.000 ευρώ
Η Εβίτα Βαρελά 11