Ελλάδα

Το μνημόνιο έφαγε το μισό αρνάκι – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ στην αγορά του Πειραιά

Έρευνα αγοράς του Newsit με αναλυτικές τιμές για το πασχαλινό τραπέζι. Μισό αρνί ψωνίζουν πολλοί καταναλωτές καθώς τα λεφτά δεν φτάνουν για ολόκληρο.

Η κίνηση σήμερα μεγάλη Πέμπτη είναι φυσιολογική στην αγορά του Πειραιά. Οι τιμές κινούνται στα περυσινά επίπεδα όμως οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις αγορές τους.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες:

Τα ντόπια κατσίκια από 7,50 έως 10 ευρώ το κιλό.

Τα εισαγώμενα από 7 έως 9 ευρώ το κιλό.

Τα εντόσθια για το κοκορέτσι και την μαγειρίτσα κάνουν 5 ευρώ το κιλό.

Οπως δήλωσε στο Νewsit ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλης Τσιφάκης “Ο κόσμος φέτος ψωνίζει λιγότερο γιατί τα χρήματα δεν φτάνουν. Ψωνίζουν για παράδειγμα μισό αρνί, μισό κατσίκι, λιγότερο από όλα τα είδη. Οι τιμές είνα πράγματι ίδιες με πέρυσι”.

Ο καταναλωτής Γρηγόρης Σταματάκης δήλωσε στο Νewsit “Καλές οι τιμές φέτος και όντως είναι στα ίδια επιπέδα με πέρυσι. Η διαφορά φέτος είναι όμως πως πέρυσι δεν μας είχαν αγγίξει οι περικόπες καθώς το μνημόνιο ήρθε τον Μάιο. Επομένως οι έμποροι έπρεπε να έχουν μειώσει τις τιμές. Επίσης παρατηρώ οτι δεν υπάρχουν πολλά εισαγωγής που είναι πιο φθηνά”.

Και επειδή στο Πασχαλινό τραπέζι τα οπωροκηπευτικά έχουν τη δική τους θέση, δείτε πόσο κοστίζουν:

Ντομάτες 0.90 εως 1.20 ευρώ το κιλό

Μαρούλια απο 0.75 εως 0.90 ευρώ το κιλό

Αγγούρια απο 1. εώς 1.60 ευρώ το κιλο

Λεμόνια απο 0.70 εώς 1 ευρώ το κιλό

Καρότα απο 0.90 εώς 1.20 ευρώ το κιλό, πανάκριβες οι πιπεριές 4 ευρώ το κιλο και μελιτζάνες 2.30 ευρώ το κιλό

Πατάτες κρήτης 1.20 ευρώ το κιλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 6
«Μαϊμού» αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο – Άγνωστοι ξυλοκόπησαν 23χρονο και του πήραν τα παπούτσια στο Νέο Ηράκλειο
Ο «μαϊμού» αστυνομικός πλησίασε τον αλλοδαπό ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου και βγαίνοντας από το όχημα του είπε: «Ψηλά τα χέρια, αστυνομία»
περιπολικό