Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το NEWSIT “τρύπωσε” στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα – Φωτογραφίες

Το NEWSIT “τρύπωσε” στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα – Φωτογραφίες

Την ώρα που περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που έστησε στον Ελαιώνα η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Newsit “τρύπωσε” στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παραμένει κλειστός και καλά φυλασσόμενος από την ελληνική αστυνομία.
 


Μια μητέρα από την Συρία με το μικρο της παιδί βρήκαν στέγη μετά από πολύ καιρό, καθώς διέμεναν για πολύ καιρό μέσα σε σκηνές σε εξαιρετικά κακές συνθήκες στο πεδίον του Άρεως.

Τα μικρά παιδιά τα οποία έφτασαν συνοδεία κάποιου συγγενή τους η της μητέρας τους κατάφεραν μετά από πολύ καιρό να απολαύσουν το παιχνίδι ανέμελα στον παιδότοπο που έχει στηθεί με την υπουργό να τους υποδέχεται στον νέο χώρο όπου μπορούν πλέον να διαμένουν. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάθε κοντεινερ χωράει 6 με 8 άτομα, ενώ σε περίπτωση που προσέλθουν αρκετοί μετανάστες στο χώρο φιλοξενίας πιθανολογείται πως μπορεί να χωρέσει έως και 10 ανθρώπους.

Για την ψυχαγωγία τους -ως φαίνεται- δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού και των συνεργατών της παιδότοπος αλλά και σκιασμένοι χώροι συνάθροισης για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Όπως αναφέρουν πληροφορίες η είσοδος και η έξοδος στο κέντρο φιλοξενίας θα είναι ελεύθερη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε